Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfidare din partea celui mai mare senior liberal: De ce sunt considerați leneși românii din Diaspora

quintus

Liberalii și-au dat seama că nu sunt foarte mulți români din diaspora care s-au înscris în Registrul Electoral pentru a vota prin corespondență la alegerile parlamentare de la sfărșitul acestui an.  Cu doar 3000 de  români înregistrați, demersul lor de imagine riscă să se ducă pe apa sâmbetei și să ofere nouă muniție celor de la PSD. Într-o analiză  făcută ieri  în cadrul Biroului Politic Național, liberalii au căutat să găsească  cauzele acestei situații. Printre cele identificate s-au numărat lenea și comoditatea românilor  ca nație, susțin surse liberale  prezente la discuții.

Rând pe  rând, parlamentarii liberali, dar mai ales cei din diaspor   s-au arătat îngrijorați  de efectele reduse ale demersului lor privind  votul prin corespondență la nivelul românilor  din diaspora.  După ce au încercat  să promoveze intens acest nou sistem de vot,  cei din conducerea PNL  constată că s-au ales   doar cu praful de pe tobă. Deși procedura preliminară de înregistrare  nu necesită decât  descărcarea de pe internet a unui formular, completarea  și trimiterea lui prin  poștă către ambasadeele și consulatele din țara respectivă,  doar 3.613 cereri de înscriere în Registrul Electoral au fost depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate.

Suficient ca pentru  președintele  de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus  să se arate supărat de pasivitatea conaționalilor săi de peste  hotare. Conform acelorași surse, într-o intervenție  în cadrul discuției, seniorul liberal a apreciat comoditatea și lenea ca fiind trăsături   specifice  nației române, care preferă să  meargă și să voteze la urne în număr mare numai atunci când este afectat emoțional.

În prezent, pentru liberali singura  șansă ca să vadă un număr cât mai mare de  români  din străinătate venind la urne ca  la  al doilea tur  al ultimelor alegeri  prezidențiale o constituie decizia premierului Cioloș. Deocamdată, conducerea  PNL  i-a  ridicat la fileu mingea acestuia, cerând aprobarea unei Ordonanţe de Urgenţă astfel încât, ”pe lângă secţiile de votare din ambasade şi consulate, MAE să constituie un număr de secţii de votare cel puţin egal cu cel existent la turul II al alegerilor prezidenţiale din 2014”, iar procedura de înregistrare a celor care votează să poată fi transmisă prin poşta electronică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.