Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfidare din partea lui Chirițoiu: Președintele Consiliul Concurenței nu se obosește să explice personal scumpirea carburanților

F. P.
Newsweek
Bogdan Chirițoiu

În timp ce președintele Camerei Deputaților afirmă că președintele Consiliului Concurenței ar trebui să demisioneze, din cauza felulul în care a gestionat situația de pe piața carburanților, Bogdan Chirițoiu sfidează chiar și Guvernul și își trimite subordonații să dea explicații.

La conferința de presă de la finalul ședinței de guvern de joi a participat doar vicepreședintele Consiliului Concurenței, Dan Virgil Pascu. Acesta a susținut că instituția pe care o reprezintă nu a descoperit nimic în neregulă cu evoluția prețurilor.

„Creșterile sunt, fără îndoială, substanțiale, sunt spectaculoase. O simt și eu ca persoană când merg la pompă și alimentez. Însă de partea cealaltă, a biroului, nu am descoperit încă indicii cu privire la înțelegeri de tip cartel”, spune Dan Virgil Pascu.

Anterior, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că îşi menţine părerea cu privire la Consiliul Concurenţei, aceea că "nu şi-a făcut treaba", iar în perioada următoare se va lua o decizie cu privire la conducerea acestei instituţii.

„Nu m-am răzgândit. (...) Vom vedea şi veţi vedea în perioada următoare ce decizii vom lua. Totuşi, trebuie să respectăm autonomia. Eu am spus că, din punctul meu de vedere, în acest moment Consiliul Concurenţei nu şi-a făcut treaba. Nu putem veni după ani de zile, după ce nici Guvernul, şi aici a fost o hotărâre corectă de a nu intra în mediul de afaceri brutal, reglementând sau impunând anumite lucruri, dar nici nu poţi instrumentele statului român să te uiţi la ele şi să vezi că iau decizii după ani de zile, după ce crizele poate au trecut”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă s-ar impune o demisie a conducerii Consiliului Concurenţei.

Ciolacu a mai adăugat că, în privinţa Consiliului Concurenţei, „stâlpul democraţiei într-un stat democratic este Parlamentul României”.

Preşedintele PSD s-a declarat, marţi, mirat că preţul carburanţilor la pompă a crescut, în condiţiile în care cel al petrolului a rămas acelaşi, întrebându-se ce face Consiliului Concurenţei şi dacă nu mai bine cei care conduc această instituţie ar trebui să demisioneze.

Chirțoiu s-a remarcat în ultima perioadă prin inițiative prin care a încercat să obțină diverse privilegii, cum ar fi protecție din partea SPP sau înființarea unui Institut Național de Concurență, care ar afecta tocmai principiile liberei concurențe pe piața consultanților în domeniul concurenței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.