Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SFIDARE fără precedent pentru Donald Trump: ȘOBOLAN cu chipul său, amplasat lângă Trump Tower

Un şobolan gonflabil uriaş, care seamănă în mod straniu cu Donald Trump, a apărut luni în centrul metropolei New York înaintea vizitei în oraş a preşedintelui american, relatează marţi dpa.

content-image

"Dotat" cu un ciuf blond, costum închis la culoare şi cravată roşie, "Şobolanul Trump", de aproape 5 metri înălţime, al artistului Jeffrey Beebe, a fost afişat la numai două străzi distanţă de Trump Tower, unde era aşteptat să sosească Trump în prima sa vizită de la preluarea mandatului de preşedinte, în ianuarie, şi mutarea sa la Casa Albă din Washington. Şi ca tabloul să fie complet, Şobolanul Trump poartă la cămaşă butoni cu steagul Confederaţiei, iar la piept are o insignă cu drapelul Federaţiei Ruse. 

Beebe spune că şobolanul reprezintă "un simbol trainic al rezistenţei şi ridicolului" la adresa lui Trump, creat special pentru protestele împotriva preşedintelui american. Artistul american a strâns prin crowdfunding 10.000 de dolari pentru a-şi finanţa creaţia gonflabilă şi a promis să împrumute rozătoarea protestatarilor pentru ca aceştia să-l expună la cât mai multe demonstraţii cu putinţă. Potrivit lui Beebe, este nevoie de doar trei minute pentru a umfla şobolanul. 

Potrivit EFE, mii de persoane s-au adunat luni pentru a protesta faţă de sosirea preşedintelui Trump la New York. Pe fondul unor măsuri sporite de securitate, manifestanţii purtau pancarte cu mesaje precum "În numele umanităţii, nu acceptăm ca Statele Unite să fie o ţară fascistă", "L-am schimba pe Trump pe 10.000 de refugiaţi", "Nu regimului Trump-Pence", "Fără justiţie nu există pace" şi "Nu războiului". 

Protestele au avut loc în principal în apropierea Trump Tower, în care a locuit preşedintele american până să se mute la Casa Albă, însă au avut loc manifestaţii de mai mică dimensiune şi în alte zone din apropiere. Protestatarii, de diverse origini şi vârste, au început să se strângă în Manhattan cu câteva ore înaintea de sosirea lui Trump, strigând "No KKK, No Fascist USA!" 

Trump a aterizat luni după-amiază pe aeroportul JFK din New York şi de aici a zburat cu elicopterul până în Manhattan. Odată ajuns în Manhattan, Trump s-a deplasat în convoi, escortat de poliţie, până la Trump Tower, unde a ajuns la puţin timp după ora locală 21:00 (1:00 GMT, marţi), fiind întâmpinat cu strigăte precum "Ruşine! Ruşine!" şi "New Yorkul te urăşte!" 

Autorităţile locale au desfăşurat importante măsuri de securitate pentru vizita lui Trump în oraş şi le-au cerut cetăţenilor ca, în măsura posibilului, să evite zona Midtown din Manhattan. Poliţia a blocat zona cu maşini de curăţenie stradală şi bariere, iar la Trump Tower au amplasat poliţişti înarmaţi, care păzesc clădirea împreună cu agenţi ai serviciilor secrete. 

Mai multe străzi din jurul Trump Tower au fost închise traficului, provocând blocaje în zonă. Totodată, poliţia a anunţat că va inspecta toate autobuzele care trec pe Fifth Avenue, unde se află Trump Tower, în Midtown Manhattan. 

Şi pentru ziua de marţi sunt aşteptate noi proteste faţă de vizita lui Trump, care va avea mai multe reuniuni în oraşul în care s-a născut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.