Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfidare la adresa lui Putin? - Moscoviții au depus flori la mormântul lui Mihail Gorbaciov

cotidianul.ro
gorbaciov

Moscoviții au depus flori la mormântul președintelui URSS, Mihail Gorbaciov, cu ocazia marcării unui an de la moartea sa, transmite corespondentul RIA - Novosti.

Încă de dimineață oamenii au început să vină la mormânt și să depună flori. Tot de dimineață devreme, piatra funerară a fost spălată de personalul cimitirului. Singurul președinte al URSS din istorie, Mihail Gorbaciov, a murit pe data de 30 august 2022 după o boală gravă și prelungită, avea 91 de ani. Gorbaciov este îngropat lângă soția sa, Raisa, la Cimitirul Novodevicie din Moscova.

Vladimir Putin nu a fost tocmai un admirator al lui Gorbaciov pe care în considera vinovat pentru prăbușirea URSS, ”cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului 20”

De altfel, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu s-a abținut să arunce o „săgeată” în mesajul prin care l-a omagiat pe Gorbaciov. „A vrut sincer să creadă că Războiul Rece se va încheia și că acest lucru va duce la o perioadă de dragoste eternă între o nouă Uniune Sovietică și Occident”, a spus Peskov. „Acest romantism nu era justificat. Nu a existat o perioadă romantică, luna de miere nu a mers bine și s-a arătat setea de sânge a adversarilor noștri. E bine că ne-am dat seama la timp și am înțeles”, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.