Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfidare la audieri: Isărescu ține lecții de ROBOR. Replici acide între șeful BNR și Zamfir

tariceanu-isarescu

Președintele comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir (ALDE) și guvernatorul BNR Mugur Isărescu, au intrat, marți, la audierea pe tema ROBOR din Senat, într-un schimb acid de replici.

„Am observat ca in opinia publica este o confuzie, au impresia ca BNR e condusa de o singura persoana, are o conducere colectiva de aceea am venit cu intregul Consiliu de Administratie. Nu ca sa impresionam”, a spus Isărescu, cu trimitere la atacurile lui Zamfir la adresa sa. La audieri, Isarescu a venit insotit de toti membrii CA al BNR.

Șeful BNR a fost întrerupt de Zamfir în dese rânduri.

„Aici noi punem intrebarile si dvs raspundeti. Noi facem regulile. Dvs sunteti responsabil de politica monetara. Am o rugaminte, nu este conferinta de presa, este o audiere”, a spus senatorul ALDE.

„Ma lasati sa vorbesc?”, a întrebat Isărescu.

„Va las. A fost un lung sir de declaratii contradictorii ale dvs despre ROBOR. Când ati spus adevarul?”, l-a întrebat Zamfir pe guvernatorul BNR.

„În ambele cazuri”,  a raspuns Isarescu.

După care acesta a început să prezinte definiția ROBOR.

„Văd că aveți nelămuriri, să vă spun ce e ROBOR, e un indice al pieței monetare bancare. Băncile cotează între ele. Noi nu stăm într-un prepeleac și spunem să facem cutare sau cutare, vedem care e situația reală monetară a fiecare bănci. Fiecare bancă, prin trezorierul ei, primește 2000 de plăți și face 6.000 de încasări. În funcție de ele și alte operațiuni are sau nu suprlus de lichiditate. Unele au suprlus, altele deficit. de asta se numește piață monetară interbancară”, a spus Isărescu.

După mai multe schimburi de replici, Tăriceanu a intervenit.

„Am o rugaminte, discutia sa se desfasoara eficient si sa ne intelegem. Rog sa avem rabdarea sa ne ascultam unii pe altii, sa nu ne intrerupem”, a spus șeful ALDE și al Senatului.

Citește și: Prezență-surpriză la audierea lui Isărescu în Senat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.