Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfidare totală pentru Marcel Ciolacu, chiar în interiorul Guvernului: omul din MIPE care a 'prăduit' tot, înainte să intre legea în vigoare

ciolacu Guvern

Premierul Marcel Ciolacu a angajat răspunderea Guvernului pe legea care va reașeza sistemul fiscal bugetar din România. Mesajul premierului nu pare să fi fost internalizat nici măcar în Guvern, acolo unde, pe ultima sută de metri, ”grangurii cei mari” s-au luptat să dea ultimele lovituri.

Și au dat! Pe 27 octombrie, înainte ca legea să intre în vigoare, a fost o adevărată nebunie pe licitațiile publice. Rețeta este clasică: se câștigă contracte de consultanță pe bani grei.

Cea mai mare lovitură a dat-o tocmai Bogdan Dragoș Marinescu, consilier superior la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Acesta este patronul firmei de consultanță Funding Plan Investment SRL și a reușit să încheie contracte de consultanță de aproape 715 mii de euro (3,55 milioane de lei), informează Europa Liberă.

Doar în data de 27 octombrie, Bogdan Dragoș Marinescu a încheiat contracte de 2,4 milioane de lei.

Sursa FOTO: Europa Liberă

content-image

Nu vede nicio problemă

Bogdan Dragoș Marinescu, patronul firmei de consultanță, nu crede că există nicio incompatibilitate între funcția pe care o ocupă la stat, de consilier în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, și activitatea sa din privat.

„Conform legii, incompatibilitate este atunci când desfășor activități de consultanță conform fișei postului”, explică Bogdan Marinescu, pentru Europa Liberă.

Iar contractele încheiate nu înseamnă neapărat că va primi și banii, adaugă acesta.

„Nu sunt contracte [în vigoare], pentru că toate sunt cu clauză suspensivă. Adică aceste contracte vor fi plătite numai momentul în care proiectele prin AFM (Administrația pentru Fondul de Mediu) vor fi aprobate”.

AFM este instituția care ar trebui să finanțeze primăriile cărora Marinescu le oferă consultanță.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.