Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfidarea MAXIMĂ pentru Vladimir Putin: Ce decizie au luat SUA pentru a-l comemora pe opozantul ASASINAT lângă Kremlin

mirror.co.uk
putin

O porţiune de bulevard din dreptul ambasadei Rusiei la Washington va deveni "Boris Nemtsov Plaza" (Piaţa Boris Nemţov), după numele opozantului rus asasinat în 2015 la Moscova, potrivit unei rezoluţii votate marţi de Consiliul municipal al capitalei federale americane, transmite AFP.

Rezoluţia, aprobată în unanimitate de 13 consilieri (11 democraţi şi 2 independenţi), a fost adoptată "în urgenţă", nefiind însă definitivă. Congresul, care are tutelă asupra Districtului Columbia, se poate opune acestei decizii.

Citește și: PANICĂ la Paris: Un magazin de bijuterii aflat într-un celebru hotel de lux a fost JEFUIT! Lovitură de milioane de euro dată de hoți - VIDEO

O ceremonie oficială şi montarea unei plăci în piaţă sunt totuşi programate pentru 27 februarie, cu prilejul celei de-a treia comemorări a opozantului asasinat, conform oficialilor municipalităţii, citaţi de presă.

Ambasada rusă este situată pe bulevardul Wisconsin, o mare arteră din nord-vestul capitalei SUA.

Cu această decizie, "transmitem un mesaj clar lui Vladimir Putin şi prietenilor săi că poporul american este alături de ruşii care cu curaj încearcă să construiască un viitor liber şi democratic pentru ţara lor", a declarat miercuri senatorul republican de Florida, Marco Rubio, care a sprijinit propunerea consiliului.

Relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia sunt tensionate, în timp ce un procuror special investighează, din mai 2017, o presupusă ingerinţă a Moscovei în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016 şi pentru a determina dacă a existat o înţelegere secretă între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia.

Trump a negat de mai multe ori orice "conspiraţie".

Figură centrală a opoziţiei faţă de preşedintele Vladimir Putin şi viceprim-ministru în timpul preşedintelui Boris Elţîn, Boris Nemţov a fost ucis cu patru gloanţe în spate, nu departe de Kremlin, pe 27 februarie 2015.

Citește și: Polonia va demara IEȘIREA din UE: Anunțul a fost făcut de Donald Tusk, șeful Consiliului European, fost premier polonez

Cinci ceceni, originari din Cecenia şi Inguşetia, au primit între 11 şi 20 de ani de închisoare, anunță Agerpres.

Boris Nemţov (55 de ani), unul din criticii cei mai vocali ai preşedintelui Vladimir Putin, a fost asasinat în timp ce traversa un pod în centrul Moscovei, foarte aproape de zidurile Kremlinului. Nemţov lucrase la un raport privind implicarea Rusiei în conflictul din Ucraina, iar asasinarea sa a trimis fiori reci în cercurile de opoziţie.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.