Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sheba, tigroaica care evadase de la o fermă din Africa de Sud, a fost ucisă

tigru

Sheba, o tigroaică scăpată de la o fermă de animale exotice din Africa de Sud, care rătăcea de patru zile în apropiere de Johannesburg, a fost "eliminată" în primele ore ale zilei de miercuri, după un nou atac asupra unui câine, informează AFP.

"Nu am avut de ales decât să o ucidem'', deoarece ''a omorât un câine de la o fermă unde locuiesc şase familii'', iar ''pericolul devenise prea mare'', a declarat pentru AFP Mandy Gresham, un reprezentant al comunităţii locale care a participat la căutări.

Sheba, o tigroaică bengaleză în vârstă de opt ani, atacase deja un bărbat de 39 de ani, care a supravieţuit atacului, şi omorâse alţi câini şi o căprioară. Felina era căutată de zeci de poliţişti, activişti pentru protecţia naturii şi vecini, ajutaţi de drone şi elicoptere, informează Agerpres.

Animalul reuşise să evadeze din incinta sa sâmbătă, după ce un necunoscut a tăiat gardul unei ferme aflate la aproximativ 30 de kilometri de Johannesburg, capitala economică a Africii de Sud, situată în cea mai populată provincie a ţării.

Tigroaica fusese deja reperată luni în apropierea proprietăţii, unde revenise în căutare de carne.

Societatea sud-africană pentru prevenirea cruzimii faţă de animale (NSPCA) a declarat că este "periculos şi iresponsabil" ca tigrii să fie ţinuţi în zone rezidenţiale.

Specia nu este endemică în Africa de Sud, dar în ultimii ani, creşterea ei, în special pentru a fi vândută grădinilor zoologice, s-a răspândit.

Africa de Sud nu are un recensământ oficial al populaţiei sale de tigri, dar, potrivit ONG-ului pentru drepturile animalelor Four Paws, circa 10% din populaţia mondială (sau 359 de exemplare) au fost exportate între 2011 şi 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.