Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Shinzo Abe provoacă reacţii critice cu un îndemn la autoizolare - 'Cine te crezi?'

The Japan Times
Shinzo Abe

Curentul 'Who do you think you are?' ('Cine te crezi?') a ajuns printre cele mai răspândite pe Twitter, după ce premierul japonez Shinzo Abe a difuzat duminică o înregistrare video în care face apel la autoizolare în contextul epidemiei de coronavirus, consemnează Reuters. Utilizatorii reţelei sociale au fost indignaţi de imaginile cu Abe tolănit pe canapea, bând ceai şi citind, cu câinele alături, notează Agerpres.

Replici furioase i-au atras atenţia prim-ministrului că unii abia se descurcă cu cheltuielile minime de trai. 'În vremuri când oamenii luptă pentru supravieţuire, să arăţi un video cu astfel de lux... nu pot decât să mă întreb 'cine te crezi?'', a fost unul din mesaje.

Alţii i-au luat apărarea lui Abe, care la rândul său reacţionase la un material video al muzicianului Gen Hoshino. Artistul se filmase cântând despre dansul acasă şi invitase lumea să colaboreze. Susţinătorii politicianului au afirmat că până şi prim-miniştrii au dreptul la momente de relaxare.

Reprezentanţii premierului nu au fost disponibili pentru comentarii în afara orelor de program, menţionează Reuters.

Conform televiziunii NHK, în Japonia s-au confirmat peste 7000 de cazuri de infectare cu coronavirus. Weekendul trecut a fost al cincilea de la declararea stării de urgenţă în marile aglomerări urbane, pentru a combate epidemia de COVID-19.

De marţi, pe lista regiunilor vizate de restricţii se va adăuga şi oraşul Sapporo din Hokkaido, cea mai nordică dintre cele patru insule principale ale arhipelagului nipon; se vor închide şcolile şi alte instituţii publice în metropolă şi în împrejurimi, iar localnicilor li se va cere să nu iasă din case decât din motive de strictă necesitate, a precizat NHK. Măsurile vor rămâne probabil în vigoare până în 6 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.