Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Show militar cu sisteme de apărare cumpărate din China și Rusia, organizat de Serbia în prezența șefului statului (video)

defensenews.com
rachete fk-3

Serbia a prezentat sâmbătă în premieră sistemul modern de apărare aeriană FK-3, recent achiziţionat din China, relatează dpa.

"Am reuşit recent să investim mai mulţi bani şi rezultatul este că ne-am echipat armata cu resurse moderne", a declarat preşedintele Aleksandar Vucic sâmbătă, pe marginea show-ului aviatic şi de prezentare de arme de la aeroportul militar Batajnica, din apropiere de Belgrad.

SUA au avertizat Serbia că nu ar trebui să achiziţioneze sistemul de apărare aeriană chinezesc. Sistemul poate lovi aparate aeriene, rachete şi drone şi se spune că este bazat pe sistemul rusesc S-300. Serbia a încheiat deja acordul de achiziţie în 2019. La începutul lui aprilie, China a livrat primele componente.

La show-ul de la aeroport, armata sârbă a prezentat şi sistemul de apărare aeriană rusesc Panzir pentru prima dată, pe care l-a achiziţionat în 2020.

Vucic a mai spus la show-ul militar că negociază în prezent cu Franţa achiziţionarea a 12 avioane de luptă Rafale.

În mandatul lui Vucic, statul balcanic a aprofundat relaţiile cu Rusia. Totuşi, în Adunarea Generală a ONU, Belgradul a fost printre ţările care a condamnat invazia rusă în Ucraina. În acelaşi timp, Serbia a arătat că nu este dispusă să se alăture sancţiunilor UE împotriva Rusiei.

Serbia doreşte să adere la UE, dar nu şi la NATO. Totuşi, participă la programul Parteneriatul NATO pentru pace.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.