Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SHOW politic! USR-ista Cosette Chichirău PUNE BICIUL pe PNL și le cere să clarifice RAPID venirii în partid a primarului Mihai Chirica

Agerpres
Cosette Chichirău

Ieșire surpriză a USR-istei Cosette Chichirău (USR) pe tema posibilei înscrieri a primarului de Iași, Mihai Chirica, în PSD.Liderul USR Iaşi, Cosette Chichirău, le cere liberalilor să clarifice rapid chestiunea susţinerii lui Mihai Chirica pentru un nou mandat la primărie. Chichirău acuză că “incertitudinea şi confuzia folosesc celor care doresc ca ieşenii să rămână captivi actualei administraţii incompetente şi corupte“.

Citește și: Marcel Ciolacu AMENINȚĂ PNL cu Avocatul Poporului dacă cele 25 de OUG ajung în Monitorul Oficial: Vom opri acest şir de ilegalităţi

“Întrucât informaţiile privind intenţia PNL Iaşi de a-l susţine pe actualul primar Mihai Chirica pentru un nou mandat la alegerile locale din acest an se înmulţesc pe zi ce trece, solicit PNL Iaşi să-şi clarifice cât mai rapid poziţia oficială în legătură cu acest subiect. Confuzia şi incertitunea nu folosesc decât celor care îşi doresc ca Iaşiul şi ieşenii să rămână captivi actualei administraţii incompetente şi corupte“, a scris pe Facebook, liderul USR Iaşi, deputatul Cosette Chichirău.

Ea afirmă că Iaşiul are nevoie de alt primar şi de o nouă majoritate, dar că acest lucru nu este posibil dacă PNL va juca la două capete.

“Poziţia Alianţei USR-PLUS Iaşi este foarte clară: oraşul nostru are nevoie de un nou primar şi de o nouă majoritate în Consiliul Local. Mihai Chirica şi consilierii locali ai PSD care-l susţin trebuie să plece. Dar acest lucru nu se poate întâmpla dacă colegii noştri liberali continuă să joace la două capete sau să lase această impresie în ochii ieşenilor“, afirmă Cosette Chichirău.

Liderul filialei judeţene a PNL Iaşi, deputatul Costel Alexe, a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă, că decizia privind candidatul PNL la Primăria Iaşi va fi luată de către Biroul Executiv Naţional, în urma sondajelor de opinie.

Întrebat despre o posibilă venire a edilului Mihai Chirica în PNL, Costel Alexe a spus că “n-au fost discuţii nici directe, nici indirecte, indiferent de ceea ce s-a speculat, privind venirea lui Mihai Chirica la PNL“.

Liberalul Costel Alexe a admis că ar putea avea loc negocieri între formaţiunile de dreapta pentru o alianţă la nivelul municipiului.

Liderul filialei municipale PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, a exclus vineri varianta ca edilul Mihai Chirica să candideze pe listele liberalilor la alegerile locale, precizând că “PNL nu primeşte mafioţi în partid“.

“Mihai Chirica nu va fi candidatul PNL şi nu va mai fi nici primar din iunie încolo. Ipoteza venirii lui în PNL n-o putem discuta. Există bruiaje întreţinute la nivelul Iaşiului, asta e adevărat, eu nu am cum să lupt cu aşa ceva. Candidatul PNL este Marius Bodea. Exclus să vină Chirica în PNL, nu primim mafioţi în partid. Însă lucrurile trebuie tranşate cât mai repede“, a declarat într-o conferinţă de presă liderul filialei municipale Iaşi a PNL, deputatul Marius Bodea.

El a adăugat că este necesară o alianţă locală la Iaşi, între partidele care se situează în opoziţie faţă de actualul primar, motivând că pe sistemul alegerii primarului într-un singur tur, acesta porneşte cu prima şansă.

Întrebat dacă este dispus să renunţe la candidatură şi să o susţină pe Cosette Chichirău din partea USR la primăria Iaşi, dacă aceasta va fi plasată mai bine în sondaje, liberalul Bodea a răspuns: “Da“.

Aflat la Iaşi pe 24 ianuarie, liderul PNL Ludovic Orban a spus, întrebat fiind dacă este posibilă venirea lui Mihai Chirica în PNL, că o decizie va fi luată după ce liberalii vor finaliza sondajul de opinie derulat la Iaşi.

Primarul Iaşiului Mihai Chirica, exclus din PSD în urmă cu doi ani, n-a anunţat din partea cărei formaţiuni va candida la alegerile locale. Surse din mediul politic local afirmă că edilul ieşean a purtat discuţii atât cu PNL, cât şi cu PSD, însă deocamdată n-a fost luată nici o decizie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.