Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siamezele din Guatemala, separate cu succes după o operație de 15 ore

tion.ro
chirurgi operatie

Operația chirugicală de separare a siamezelor lipite în dreptul abdomenului și cunoscute drept 'Las Esmeraldas' a fost realizată cu succes la Spitalul Roosevelt, unul dintre cele mai importante din Guatemala, potrivit directorului său interimar, Marco Antonio Barrientos citat marți de EFE.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii aruncă BOMBA: 'Am primit ameninţări...'

"Expectativa de viață este enormă. Credem că se vor recupera foarte bine", a declarat la conferința de presă medicul după operația de 15 ore pentru a separa cele două fetițe de două luni și jumătate, botezate de presă 'Las Esmeraldas'.

Fetițele, după reconstrucția peretelui abdominal și a organelor, au fost transferate la terapia intensivă a centrului, potrivit AGERPRES.

Prima fază a operației a început la 05:00 ora locală (11:00 GMT), când au fost transportate de la incubator în blocul operator de pediatrie al centrului unde au fost sedate pentru a li se pregăti arterele și venele.

A doua fază de separare, care a constat în sterilizarea corpului și prima abordare chirugicală a părții superioare a toracelui, a început la 10:35 ora locală (16:35 GMT). În această fază, medicii au descoperit că în afară de ficat, cum știau deja, cele două erau unite și la nivelul intestinului gros.

În jurul orei locale 16:50 (22:50 GMT) fetițele au fost separate la nivelul ficatului, a precizat doctorul Barrientos, și au fost plasate într-un incubator timp de 4 ore. Barrientos a prezentat cu mândrie echipa de 62 de persoane care au participat la operație.

Siamezele s-au născut la 10 august la Spitalul Jalapa din estul țării, unite în zona toracelui (toracopage), dar având organe separate, cu excepția ficatului și a intestinului gros.

Citeşte şi: Dr. Irina Muntean: Diabetul zaharat, cauzat de deficitul sau ineficiența insulinei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.