Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siberia a evacuat școlile, spitalele și centrele administrative, după ce au fost trimise amenințări cu bombă prin e-mail

internet

Mai multe ameninţări cu bombă trimise prin e-mail către şcoli, spitale precum şi centre de afaceri şi clădiri ale administraţiei locale în Districtul Federal Siberian s-au dovedit a fi false, însă au determinat evacuări masive, scrie TASS, relatează News.ro.

Iniţial, au fost trimise ameninţări cu bombă la 29 de şcoli din oraşul Barnaul. În total, 40 de astfel de ameninţări au fost trimise în oraş şi în mai multe sate din apropiere. Şcolile, care au fost evacuate, îşi vor relua programul normal de marţi.

Citește și: Evadare SPECTACULOASĂ din fața unui tribunmal în Franța: Un comando înarmat a eliberat un deținut. S-au tras focuri de armă

Ameninţări similare au fost trimise la spitale din Novosibirsk, Siberia de Vest şi apoi la şcoli sau centre de afaceri, care au fost de asemenea evacuate. Facilităţile sociale din Krasnoyarsk au primit şi ele 15 ameninţări cu bombă.

„Mesajele sunt similare cu cele din 2017 însă de această dată mesajele provin de la servere din străinătate şi sunt trimise către organizaţii”, a declarat o sursă din rândul autorităţilor din Krasnoyarsk pentru TASS, făcând referire la un incident similar din 2017. Atunci au fost evacuate mai multe centre comerciale în urma unor ameninţări cu bomba.

Conform informaţiilor publicate pe reţelele sociale, peste 40 de facilităţi sociale au fost evacuate în Omsk, inclusiv 20 de şcoli, 10 instituţii medicale, două departamente ale primăriei şi una dintre universităţi. Agenţiile statului şi serviciile de urgenţă nu au oferit comentarii în acest sens.

În acest moment, conform guvernului din regiunea Novosibirsk, nu există semne că ar fi fost plasqat explozibil în clădirile evacuate.

Au fost evacuate de urgenţă 10 spitale din Kemerovo, 2.918 pacienţi şi membri ai staff-ului fiind evacuaţi. Cinci facilităţi medicale şi-au reluat activitatea.

Situaţia din Republica Altai se află sub controlul comisiei anti-teroriste. În jur de 14 organizaţii din capitala regiunii, Gorno-Altaisk, au primit ameninţări cu bombă.

Citește și: Rusia analizează posibilitatea retragerii din Consiliul Europei, după ce i s-a cerut să-şi achite datoria de 66 de mil. euro pe care o datorează

Cele mai multe evacuări au avut loc în capitala Republicii Khakassia, Abakan. Acolo au fost trimise 19 ameninţări cu bombă la şcoli, spitale de copii, Ministerul Agriculturii şi Ministerul Dezvoltării Economice dar şi la centrul comercial Europa. Nu au fost găsite urme de explozibil la zece dintre şcoli, la Ministerul Dezvoltării Economice şi la spitalul de copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.