Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sicriul cu trupul neînsufleţit al acad. Eugen Simion va fi depus, joi, la Clubul Academicienilor

eugen simion

Sicriul cu trupul neînsufleţit al acad. Eugen Simion va fi depus, joi, la Clubul Academicienilor. Înmormântarea va avea loc vineri la Cimitirul Bellu. Sicriul cu trupul neînsufleţit al academicianului Eugen Simion va fi depus, joi, la Clubul Academicienilor, aflat în sediul Academiei Române, Calea Victoriei nr. 125, informează Cancelaria Academiei Române. Începând cu ora 17:30, sicriul va fi depus la Capela Mare a Cimitirului Bellu Ortodox.

Slujba de înmormântare va avea loc vineri, la ora 12.00, la Capela Mare a Cimitirului Bellu Ortodox, percedată de onoruri militare.

Academicianul, scriitorul şi criticul literar Eugen Simion a murit marţi, la Spitalul Elias, la vârsta de 89 de ani.

Critic şi istoric literar, eseist şi editor, a fost profesor de literatură la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti. Eugen Simion a predat cursuri de cultură şi civilizaţie românească la Université Paris IV (Sorbonne) şi a fost profesor invitat la Ecole Normale Supérieure de Paris (Fontenay-aux-Roses). Era director al Institutului de Istorie şi Teorie Literară „G. Călinescu“ al Academiei Române.

Membru titular al Academiei Române din 1992, la numai un an după ce a fost ales membru corespondent, a fost în perioada 1998-2006 preşedinte al Academiei Române.

A iniţiat şi coordonat proiecte fundamentale ale Academiei Române, între care se numără „Dicţionarul general al literaturii române“, facsimilarea integrală a manuscriselor lui Mihai Eminescu, colecţia, de tip Pléiade, „Opere fundamentale“, din care au apărut până acum 200 de volume.

A fost fondator (1999) şi preşedinte al Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă şi Artă sub egida Academiei Române.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.