Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sidorciuk neagă că ar urma să joace la FCSB: Ţara mea e în război şi nu-mi stă gândul la fotbal acum

amazonaws.com
ucraina razboi bombardament

Mijlocaşul Sergii Sidorciuk de la Dinamo Kiev, aflat în România, a declarat că doreşte să se antreneze pentru meciul de baraj pe care naţionala Ucrainei îl va disputa cu Scoţia, dar a negat faptul că ar urma să joace la FCSB, aşa cum a anunţat Gigi Becali, potrivit news.ro.

"Ţara mea e în război şi mie nu-mi mai stă acum gândul la fotbal. Da, sunt ok pentru că mă găzduieşte România, apreciez foarte mult condiţiile pe care le avem aici, dar nu-mi arde acum să joc fotbal. Atrocităţile din Ucraina nu-mi dau pace. Nu pot eu acum să joc un meci de fotbal, când ştiu că ai mei compatrioţi suferă la fiecare minut. Sunt ucrainean, inima mea bate pentru ţara mea. Nu pot eu să intru pe teren şi să dau totul, ştiind că la mine în patrie este război. Nu se pune problema să joc la Steaua (n.r. - FCSB), dar nici la o altă echipă. Vreau doar să mă antrenez pentru a fi în formă pentru echipa naţională. Avem un meci important în iunie cu Scoţia, în care vom lupta pentru calificarea la Cupa Mondială", a spus Sidorciuk, pentru digisport.ro.

Şi Taras Stepanenko, al cărui nume a fost de asemenea vehiculat de Gigi Becali pentru un contract până la finalul sezonului, a dezminţit posibilitatea de a juca la FCSB.

Patronul FCSB, Gigi Becali, a anunţat, marţi, că trei jucători din naţionala Ucrainei, inlcusiv căpitanul reprezentativei şi jucătorul formaţiei Dinamo Kiev, Sergii Sidorciuk, precum şi mijlocaşul defensiv al echipei Şahtior Doneţk, Taras Stepanenko, se vor antrena şi, posibil, juca la FCSB.

Cei trei jucători se află în România şi se vor pregăti până în iunie, când Ucraina ar trebui să dispute barajul cu Scoţia pentru Cupa Mondială din Qatar.

Aceştia au fost propuşi la FCSB de antrenorul echipei Dinamo Kiev, Mircea Lucescu.

În plus, echipa U19 a clubului Dinamo Kiev va pregăti în baza de la Berceni meciul de Youth League cu Sporting Lisabona, din 6 aprilie.

"M-a sunat Mircea Lucescu şi m-a rugat dacă putem şi avem posibilitatea să găzduim echipa naţională de tineret a Ucrainei (n.r. - Dinamo Kiev U19). Buna, da, Dinamo Kiev, dar mai e vorba şi de trei jucători care să se anterneze la noi, care vor juca în echipa naţională. Le-am zis că nu vreau nimic, pretenţii de bani, niciun fel de pretenţii, pentru că vreau să ajut, pentru că este posibil ca favorul ăsta pe care-l fac eu să se întoarcă printr-un contract pe o lună şi jumătate sau două cu trei jucători din echipa naţională, căpitanul de la Dinamo Kiev şi doi jucători de la Şahtior Doneţk, care stau aici, în Pipera. Ei au puut să plece pentru că au câte trei copii şi pot să plece, tineretul care are trei copii poate să plece din Ucraina. Stau aici în Pipera şi de joi se vor antrena cu echipa noastră. Am întrebat dacă vor să se antreneze cu noi, nu e mai bine să se antreneze şi în meci? Şi a zis că bineţenţeles că da. Se antrenează cu noi să joace şi meciuri oficiale cu noi, că e mai bun antrenamentul când joacă oficial, nu? Mâine dimineaţă vine Mircea Lucescu cu băieţii ăştia trei, la ora 10.00, mergem la bază, ca să vadă baza. Avem o clădire nouă, unde voiam noi să mutăm echipa noastră şi am zis că nu o mai mutăm şi intră echipa asta ca oaspeţi. Eu nu le dau niciun salariu, eu le dau posibilitatea să se antrenze şi să joace pe gratis, că ar trebui să le cer bani. Deci vom semna un contract pe două luni. Ei pot veni numai să se antreneze şi atâta tot. Sunt bineveniţi să se antreneze şi atât", a declarat Becali, la Digi Sport.

UEFA le permite jucătorilor ucraineni să se transfere la alte formaţii europene până la 7 aprilie, după ce ţara lor a fost invadată de către Rusia. Însă, potrivit regulii stabilite de forul european, un club poate legitima maximum doi jucători aflaţi în această stuaţie, pentru a nu altera competiţiile. Germania, de exemplu, nu le permite urcainenilor să joace în campionat, tocmai din cauza acestei posibile alterări a competiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.