Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siegfried Mureşan: 'Din 2005 vorbim de reducerea dependenţei de gazul rusesc, însă, din păcate, unele state membre au făcut contracte bilaterale cu Rusia'

epochtimes-romania
siegfried muresan

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat, miecuri, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că se vorbeşte din 2005 de reducerea dependenţei de gazul rusesc, însă, din păcate, unele state membre, împotriva voinţei UE, au făcut contracte bilaterale cu Federaţia Rusă, Germania în primul rând, iar asta ne costă în momentul de faţă. Siegfried Mureşan a mai precizat că în prezent putem rezista cu actualele rezerve, însă este nevoie să se găsească alternative la gazul rusesc, pentru iarna următoare, conform news.ro.

Europarlamentarul PNL a afirmat că încă din 2005 vorbim de reducerea dependenţei energetice de gazul rusesc, dar, din păcate, unele state UE, împotriva voinţei UE, au făcut contracte bilaterale cu Federaţia Rusă prin care şi şi-au sporit dependenţa, Germania în primul rând”.

Siegfried Mureşan a arătat că mai întâi au construi gazoductul Nord Streem I, care este în funcţiune de aproximativ 10 naişi acum l-au construit pe al doilea, Nors Streem II, care nu va intra în funcţiune.

”Deşi noi ne-am propus, de la nivel european dar unele state şi-au crescut dependenţa de gazul rusesc şi asta ne costă”, a mai spus europarlamentarul PNL.

El a precizat că, în momentul de faţă, faptul că ne apropiem de primăvară, cu rezervele actuale putem rezista fără gaz rusesc, pe acest final de iarnă.

”Din păcate, în momentul de faţă nu avem încă alternativă pentru a trece prin iarna viitoare fără gaz din federaţia Rusă”, a menţionat Siegfried Mureşan, precizând că este clar că trebuie să se facă tranziţia către energia verde, eoliană şi solară, care nu ne face dependenţi, iar pentru România o alternativă este şi energia nucleară, fiind necesare investiţii la centrala de la Cernavodă.

O altă sursă alternativă de gaz o reprezintă, potrivit europarlamentarului PNL, gazul lichefiat pe care îl putem aduce de oriunde, din sudul Mediteranei sau SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.