Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siegfried Mureşan: Marcel Ciolacu e pe lista acelor oameni politici care nu au o şansă de a avea o poziţie de top la nivel european

Facebook
Siegfried Mureșan

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat, la Prima TV, că premierul Marcel Ciolacu nu are şanse să obţină o funcţie importantă la nivel european ”nici acum, nici în viitor apropiat sau îndepărtat”. Totodată, Siegfried Mureşan nu crede că Mihai Tudose poate ocupa funcţia de comisar european. Siegfried Mureşan şi Mihai Tudose vor candida împreună pe lista PSD-PNL pentru Parlamentul European.

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă e de acord cu afirmaţia fostului premier Dacian Cioloş, care a spus că Marcel Ciolacu, din postura de membru al socialiştilor europeni, ar putea deveni preşedintele Consiliului European ”dacă învaţă limba engleză până în vară”.

”Of, când cei care au fost serioşi, nu mai sunt nici serioşi, încearcă să şi glumească, nu prea le iese. Vă spun foarte clar, domnul Marcel Ciolacu nu are nicio şansă, e pe lista acelor oameni politici care nu au o şansă de a avea o poziţie de top la nivel european, nici acum şi nici în viitorul apropiat sau îndepărtat”, a susţinut Siegfried Mureşan.

Eurodeputatul PNL a mai fost întrebat dacă vicepreşedintele PSD Mihai Tudose ar avea şanse pentru un post de comisar european.

”Cred că nu ar avea nicio şansă nici domnia sa. Abilităţile pentru a reprezenta România pe plan european sunt altele decât abilităţile de care ai nevoie pentru a negocia majorităţi în Parlamentul României sau pentru a fi un bun primar sau un bun preşedinte de Consiliu Judeţean. Omul potrivit la locul potrivit”, a conchis Siegfried Mureşan.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan susţine că preşedintele Klaus Iohannis se numără printre liderii care au şanse să obţină o funcţie europeană înaltă după alegerile europarlamentare din luna iunie. Mureşan nu exclude nici posibilitatea ca Iohannis să ajungă preşedintele Consiliului European, ca urmare a negocierilor dintre familiile politice.

”Cred că are şanse. La începutul unei astfel de competiţii, oamenii politici se împart în două categorii: cei care au şanse şi cei care nu au şanse. Şi lista oamenilor politici din România care nu vor avea niciodată şanse la o funcţie de conducere la nivel european este foarte lungă.  Preşedintele României este pe lista celor care au şanse. Cum e văzut preşedintele României la nivel european? E văzut ca un lider care a ţinut România pe direcţia europeană în ultimii 10 ani. Spre deosebire de Ungaria, spre deosebire de Polonia, România a fost clar de partea Ucrainei, am ajutat Ucraina de la începutul războiului, am fost principalul avocat al apropierii Republicii Moldova de UE, deci în termenii europeni a fost şi este în continuare un actor de încredere, de aceea are şanse. Sunt mai multe persoane care vizează mai multe poziţii. Cine se va regăsi exact pe ce poziţie, asta vom şti după alegerile europarlamentare, nu înainte. Vă spun că are şanse la o poziţie importantă”, a spus Siegfried Mureşan la Prima TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.