Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siegfried Mureşan (PNL) atacă dur miniștrii PSD: 'E o nedreptate pentru doamnele din România că Firea este singura femeie din guvern'

epochtimes-romania
siegfried muresan

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan critică decizia partidului de a se alia cu PSD în detrimentul USR, într-un interviu pentru News.ro.

„Pentru mine, Sorin Grindenau va fi premierul care a dat OUG 13, ordonanţa care a scos sute de mii de oameni în stradă. Fiecare partid îşi decide propriii reprezentaţi în guvern, dar pentru mine Sorin Grindeanu a fost şi rămâne premierul care a dat OUG 13. Nu sunt deloc încântat să-l văd în Guvernul României. La fel cum nu sunt încântat nici să văd că fostul primar eşuat al Capitalei, Gabriela Firea, este propus pentru a fi ministru. Este o nedreptate pentru doamnele din România ca singura femeie din guvern să fie Gabriela Firea. Sunt sigur că există mult mai multe doamne competente care ar putea reprezenta mai onest ţara la masa guvernului”, a zis europarlamentarul PNL.

Mureșan a precizat că ar fi preferat refacerea coaliției cu USR.

„În Parlamentul European, negociez aproape în fiecare săptămână cu europarlamentari din USR. S-a întâmplat adesea să fim pe poziţii diferite la începutul discuţiilor, dar am ajuns mereu la un acord. În fosta coaliţie, PNL avea un rol de lider. Acum, PSD este partidul mai mare. Garanţiile de reformă erau mai mari alături de USR. Acum reformele ar trebui să se faca împotriva partenerului de coaliţie”, a indicat acesta.

Europarlamentarul a apreciat că PNL nu va reuși să întreacă PSD dacă nu se va diferenția de social-democrați.

„În 2016, PNL a pierdut alegerile în urma PSD cu 20 de procente. În 2019, am fost la 4 puncte în spatele PSD, iar acum sondajele arată iar o diferenţă de aproape 20% în favoarea PSD, deci suntem mai aproape de înfrângerea din 2016 decât de rezultatul din 2019, care ne-a permis totuşi să formăm un guvern fără PSD. Între 2016 şi 2019, am reuşit să ne credibilizăm doar printr-o diferenţiere de PSD şi prezentându-ne ca fiind principala alternativă la PSD, ca fiind altfel decât PSD. Ce a fost valabil în trecut e valabil şi în viitor. Dacă nu ne vom diferenţia de PSD, nu cred că vom reuşi să-i batem”, a comentat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.