Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siegfried Mureșan: Săptămâna importantă privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Siegfried Muresan/ facebook
Siegfried Mureșan

Joi și vineri are loc reuniunea Consiliului European la care șefii de state și de guverne vor decide cu privire la începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană.

Europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, a menționat că decizia este una importantă pentru Republica Moldova precizând că orice țară poate fi în siguranță în cadrul Uniunii Europene doar dacă această structură este înconjurată de țări sigure, stabile și cât mai bine integrate în Uniune, relatează stiripesurse.md

Precizăm că fostul amabasadorul al RM în SUA, actualmente lider al partidului CUB, Igor Munteanu a menționat într-o analiză că după toate probabiitățile, Budapesta ar putea bloca intenția Consiliului European de a deschide negocierile de aderare a Ucrainei . Iar blocarea Ucrainei se va aplica automat și asupra Republicii Moldova. „Nu există nicio cale de a vota separat începutul negocierilor de aderare pentru RM, căruia i s-a recunoscut statutul de țară candidat la pachet cu Ucraina, cel puțin, în acest moment”, a menționat politianul. MAEIE nu a comentat deocamdată aceste declarații.

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, a anunțat astăzi că va efectua în perioada 11-14 decembrie două vizite de lucru, una la Bruxelles și cealaltă la Paris.

„La Bruxelles, voi avea mai multe întrevederi cu oficiali europeni, inclusiv cu Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției generale vecinătate și negocieri de extindere a Uniunii Europene, dar și cu omologii mei din statele membre UE”, a precizat Nicu Popescu, fără a oferi detalii.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.