Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siegried Mureșan îi dă de gol pe cei de la Guvern: cum a fost, de fapt, SABOTATĂ Laura Codruța Kovesi

Inquam Photos - George Călin
Inquam Laura Codruța Kovesi

Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan, arată că în cadrul procedurii de alegere a procurorului șef al Parchetului European au fost niște proceduri clare de îndeplinit, tocmai de aceea ezitarea Guvernului în a explica ce mandat a avut ambasadorul român la reuniunile Comitetului Reprezentanților Permanenţi indică faptul că acesta a sabotat candidatura Laurei Codruța Kovesi.

Citește și: SURSE - Negocieri ÎNCINSE între Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu: presiune în interiorul PSD

”În contextul procedurii de alegere a primului procuror-șef european, e important să știți cum întocmește și transmite guvernul mandatele de negociere în domeniul afacerilor europene, conform legislației românești:

1. Ministerul de specialitate elaborează proiectul de mandat după consultarea celorlalte instituții relevante.

2. Mandatul pentru negocierea la nivel de ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene ar trebui să fie agreat în cadrul unui Comitet de coordonare a afacerilor europene. Acest comitet este condus de ministrul delegat pentru Afaceri Europene din Ministerul Afacerilor Externe, sub îndrumarea prim-ministrului, și se reunește săptămânal.

3. Ministerul Afacerilor Externe avizează mandatul prin intermediul ministrului pentru Afaceri Europene și îl transmite către Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană.

4. Ulterior, reprezentanța permanentă transmite raportul participării sale la reuniunile Comitetului Reprezentanților Permanenţi (COREPER) către ministrul Afacerilor Externe și ministerelor cu atribuții în domeniul respectiv.

Pe lângă faptul că guvernul nu a informat public despre mandatul transmis ambasadorului român la votul în COREPER pentru procurorul-șef european, mai apar câteva semne de întrebare. De aceea, somez din nou Guvernul României să ne spună ce mandat a dat ambasadorului român și, de asemenea, să răspundă la următoarele întrebări:

1. Cine a elaborat mandatul pentru ambasadorul României în cadrul procedurii de vot pentru procurorul european?

2. A existat o discuție, conform normelor legale, în Comitetul de coordonare a afacerilor europene cu privire la acest mandat ?

Este imposibil ca Viorica Dăncilă, Teodor Meleșcanu, George Ciamba și Tudorel Toader să spună cu toții „nu știm, nu avem nicio legătură”, scrie Siegfried Mureșan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.