Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siemens caută soluţii pentru divizia sa de turbine până la mijlocul lunii mai

reuters
turbine, siemens

Conglomeratul industrial german Siemens vrea să găsească o soluţie pentru divizia sa de turbine Power & Gaz, care trece printr-o perioadă dificilă, până la următoarea reuniune cu investitorii programată pentru ziua de 8 mai, au declarat joi pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar, potrivit https://www.agerpres.ro/.

Citește și: Orange, Telekom, Vodafone și UPC România se aliază! Ce vor să declanșeze

Potrivit revistei germane Manager Magazine, Siemens ar putea forma un joint venture cu grupul japonez Mitsubishi Heavy Industries pentru construcţia de mari turbine pe gaze dar să păstreze operaţiunile profitabile de servicii care au legătură cu aceste turbine.

Sursele citate de Reuters susţin că discuţiile între Siemens şi Mitsubishi Heavy Industries s-au intensificat în ultima perioadă dar au adăugat că Siemens analizează şi alte opţiuni pentru divizia sa de turbine, ale cărei vânzări şi profituri au scăzut pe fondul diminuării cererii.

Citește și: Lovitură pentru Opoziție! Sondaj devastator

"Situaţia de pe piaţa globală a tehnologiei de producţie de electricitate pe bază de combustibili fosili a rămas nemodificată. Siemens a început să răspundă la aceste provocări la începutul lui 2015" a declarat un purtător de cuvânt al grupului german.

Divizia Power & Gas a devenit o problemă pentru Siemens. Cifra de afaceri a acestei divizii a scăzut cu 19% în exerciţiul financiar care s-a încheiat la 30 septembrie 2018 iar profitul a scăzut la 377 milioane euro de la 1,57 miliarde euro în exerciţiul financiar anterior.

Citește și: A fost făcut public! Cine ar fi făcut, de fapt, poza în care Laura Codruța Kovesi ar fi în crama lui Sebastian Ghiță

Această divizie suferă de pe urma scăderii cererii pentru mari turbine pe gaze din cauza tranziţiei spre energiile regenerabile. La aceasta se adaugă un fenomen de supracapacităţi în industrie, care a provocat un război al preţurilor. Siemens a răspuns la această scădere prin concentrarea pe furnizarea de servicii către turbinele deja construite şi prin eliminare a 6.900 de locuri de muncă în cadrul acestei divizii.

Potrivit analiştilor de la Barclays Plc., anul trecut grupul american General Electric Co. a fost cel mai mare producător mondial de turbine pe gaze, cu aproximativ 33% din comenzile globale, urmat de grupul japonez Mitsubishi Hitachi Power Systems cu o cotă de 30% şi grupul german Siemens cu o cotă de 26%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.