Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sighişoara oferă cazare pentru 100 de refugiaţi ucraineni, în pensiuni, hoteluri şi la case particulare

inquamFOTO/Octav Ganea
refugiati ucraina

Primarul din Sighişoara, Iulian Sîrbu, a anunţat, miercuri, că municipiul oferă 100 de locuri de cazare pentru refugiaţii din calea războiului din Ucraina, în hoteluri, pensiuni şi case particulare, totul cu titlu gratuit.

"Important acum este să ajutăm refugiaţii şi să-i ajutăm pe cei care au nevoie de sprijinul şi de ajutorul nostru. Putem caza 100 de persoane, aceste locuri sunt la hoteluri, pensiuni sau la persoane fizice. Unii dintre hotelieri au oferit posibilitatea de a asigura masă pentru refugiaţi, dacă va fi cazul, eu zic că Sighişoara este pregătită din acest punct de vedere pentru a face faţă. Nu au venit, ţinem legătura cu ISU astfel încât să lucrăm centralizat. Dacă sunt sighişoreni care cunosc cazuri particulare, am anunţat public să ia legătura cu Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Municipiului Sighişoara pentru a-i repartiza în regim de urgenţă către locurile de cazare disponibile. Nu se pune problema de plată, totul este gratuit. Dacă ajutăm, ajutăm, fiecare dintre noi va suporta acest ajutor. Discutăm de locuri de cazare oferite cu titlu gratuit", a declarat, pentru AGERPRES, Iulian Sîrbu.

Edilul a spus că, începând de vineri a transmis un mesaj online şi la radio, care a avut un efect benefic, fiindcă au început să vină foarte mulţi sighişoreni cu ajutoare, pături, obiecte de igienă, produse alimentare, apă, care urmează să fie donate la Crucea Roşie.

Patronul Hotelului Sighişoara, Ioan Lazăr, a declarat că refugiaţii din calea războiului vor fi primiţi cu inima deschisă şi că fiecare hotelier va suporta costurile de cazare.

"Trăim vremuri pe care nu am crezut niciodată că le putem trăi şi ne gândim cu compasiune la vecinii noştri. Am pus la dispoziţie 10-15 locuri de cazare în care, dacă este cazul, îi vom primi cu inima deschisă şi cu toată ospitalitatea, astfel ca buni vecini să îi ajutăm în vremurile grele. Dacă te iei după cât de greu o duci, nu mai ajuţi. Cu cât poate, ajută fiecare, să ne punem un pic în locul lor, cât de bine ne-ar fi să ne ajute ceilalţi. Ne pare rău pentru ce se întâmplă, dar nu putem face mai mult. Am anunţat, dacă sunt cereri, suntem cu inima deschisă şi îi primim cu inima deschisă. Nu am făcut un calcul cât ne-ar costa şi nici nu îl fac. Dacă vrei să ajuţi, nu faci socoteli financiare", a declarat Ioan Lazăr.

El spune că Sighişoara nu a prea fost vizitată în trecut de turişti din Ucraina, însă acest lucru nu are nicio importanţă.

Ajutorul hotelierilor din Sighişoara vine în ciuda faptului că majoritatea au decis recent să îşi închisă temporar hotelurile din cauza preţurilor extrem de ridicate la gaz metan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.