Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Silaghi: Am trădat PNL din cauza trădărilor lui Antonescu

Ovidiu Silaghi

El susținc că decizia finală a luat-o la „Sâmbra Oilor”, după negocieri cu premierul.

„L-aş fi putut anunţa pe Crin Antonescu dacă îmi răspundea la telefon. Cu premierul Ponta direct am discutat când am fost la Sâmbra Oilor. Apreciez că el mi-a făcut această ofertă, am discutat şi cu preşedintele PSD judeţean, care este vicepreşedinte la CJ şi cu primarul municipiului Satu Mare. Decizia candidaturii mele s-a luat duminică la Sâmbra Oilor, unde am avut o discuţie în grupul despre care v-am spus. Mi-a explicat premierul că nu exista altă variantă pentru a-mi depune candidatura decât să mă înscriu în PSD. Nu aveam şanse doar cu voturile PNL”, a precizat pentru gândul fostul liberal.

Cât despre acuzațiile de trădare este foarte categoric:

„Eu pun problema, cine a trădat primul? Eu când am părăsit colegiul, pentru că ţin să vă reamintesc că am fost deputat în judeţ, de pe care nu am vrut să plec, doream să ajung europarlamentar, dar la termen, când sunt alegeri. Dânsul mi-a spus că nu sunt probleme, că atunci când se vor face listele voi fi pe un loc eligibil. În şedinţa în care s-a decis lista, el a prezentat cazul meu că există o procedură de ridicare a imunităţii pornită la Parlamentul European, ceea ce nu e adevărat. Ca dovadă, după aceea cu ANI am câştigat şi la Înalta Curte. Dacă prezumpţia de nevinovăţie funcţionează în mod diferit la mine şi la Diaconu, s-a putut pentru alţii care deja sunt trimişi în judecată de DNA. Nu vreau să dau nume. Dacă nu aveam promisiunea fermă a lui Crin Antonescu, nu plecam de pe colegiul acesta”, a amintit Silaghi prima „trădare” faţă de el.

În cea de-a doua, fostul vicepreşedinte PNL afirmă că a primit o nouă promisiune din partea lui Antonescu, care a fost încălcată.

„După aceea am avut o discuţie cu dânsul la Bucureşti, de faţă cu preşedintele CJ Satu Mare, unde ne-a promis că la Satu Mare înţelege situaţia şi va fi de acord să candidăm pe USL. Singura condiţie a premierului, cu care am vorbit după aceea a fost, <<bun, candidăm la Satu Mare pe USL>>, dar cu condiţia să semneze el primul, nu să semnăm noi şi el să nu semneze. Ceea ce nu s-a mai întâmplat”, a povestit Silaghi pentru gândul

A treia oară, el spune că a fost trădat de liberali care nu au mai realizat un schimb de colegii cu PSD.

„A treia oară au purtat o discuţie la Baia Mare să propună un schimb cu PSD la Timiş, să nu pună contracandidat sau nu ştiu unde, dar nu s-a materializat nici acela. Eu am luat decizia împreună cu autorităţile locale. Eu am susţinerea unanimă a primarilor PNL, dar nu trebuie să treacă nimeni la PSD. Toţi sunt conştienţi că fără USL nu existau. Primarii PNL se gândesc deja la o variantă locală pe care să o putem înregistra la tribunal ca să ne menţinem poziţiile câştigate”, a dezvăluit pentrugândul Silaghi.

El neagă versiunea colegilor de partid, care spun că a plecat din cauza problemelor cu justiţia.

Ovidiu Silaghi susține că PNL va lua sub 20% la europarlamentare și că în aceste condiții Crin Antonescu va trebui să îşi dea demisia, iar USL se va reface.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.