Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Silvio Berlusconi a vândut Milanul unor investitori chinezi

berlusconi

Clubul italian de fotbal AC Milan, unul dintre cele mai prestigioase din lume, a fost vândut oficial joi unui grup de investitori chinezi, Rossoneri Sport Investment Lux, pentru 740 de milioane de euro, a anunțat fostul proprietar, Fininvest, holdingul lui Silvio Berlusconi, informează AFP. Fostul șef al guvernului italian a fost proprietarul lui AC Milan timp de 31 de ani, perioadă în care clubul a câștigat 29 de trofee, printre care cinci Cupe sau Ligi ale Campionilor.

N.1 al Rossoneri Sport Investment Lux este omul de afaceri chinez Li Yonghong, ce ar urma să fie numit vineri președintele lui Milan, cu ocazia unei adunări generale a acționarilor clubului. Întreg consiliul de administrație al grupării lombarde va fi numit după această adunare generală. Într-un comunicat comun, Fininvest și Rossoneri Sport Investment Lux au explicat că "termenii acordului sunt identici cu cei care au fost expuși în august și care prevedeau o evaluare a valorii lui AC Milan la 740 de milioane de euro, inclusiv îndatorarea clubului, adică 220 de milioane de euro la data de 30 iunie 2016", conform Agerpres.

Cele două entități precizează că 90 de milioane de euro suplimentare au fost virate pentru a acoperi cheltuielile de funcționare a clubului începând din iulie 2016. Potrivit comunicatului publicat joi, "cumpărătorii au confirmat de asemenea angajamentul lor de a recurge la măriri semnificative ale capitalului și de injecta lichidități pentru a întări structura financiară a lui AC Milan". Acum pe locul 6 în Serie A, Milan a încheiat ultimele trei campionate pe locurile 8, 10 și 7 și pare departe de gloria sa de altădată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.