Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep a ales modul în care se va apăra la TAS: Menstruația abundentă și operația la nas au cauzat fluctuațiile neregulate ale nivelurilor de hemoglobină

tennis365.com
simona halep

Simona Halep a decis să înainteze o cerere de apel către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lusanne (TAS), având determinarea de a se sustrage de la sancțiunea pentru dopaj. Sportiva română se pregătește să prezinte o explicație neobișnuită cu privire la neregularitățile din pașaportul biologic.

Simona Halep se pregătește să își susțină cazul cu înverșunare în fața TAS, într-un efort de a respinge cele două acuzații de încălcare a regulilor anti-doping. Argumentele pentru apărare au fost dezvăluite de către jurnaliștii de peste Ocean, imediat după ce Halep a depus apelul, conform ProSport.ro.

Dacă în cazul testului pozitiv de la US Open, Simona Halep a indicat cauza drept un supliment contaminat cu roxadustat, ea va încerca să dovedească că neregulile înregistrate în pașaportul biologic sunt rezultatul unor factori precum un ciclu menstrual abundent și o intervenție chirurgicală la nivelul nasului. Halep intenționează să susțină că a ingerat Roxadustat în mod accidental atunci când a consumat un nou supliment numit Keto MCT, care a fost contaminat cu acest medicament. Oamenii de știință care colaborează cu avocatul ei au efectuat teste asupra lotului de supliment și au descoperit urme de Roxadustat, deși acesta nu figura în lista de ingrediente.

Echipa ei de experți va afirma încă o dată că testele de sânge anterioare arată că fluctuațiile nivelurilor de hemoglobină au fost normale pentru ea. De asemenea, la momentul testului de sânge suspect, Halep își încheiase deja sezonul pentru a fi operată la nas și nu s-a putut antrena timp de câteva luni. Avocații ei au susținut că operația, care a avut loc cu 11 zile înainte de test, sfârșitul brusc al regimului ei intens de fitness și un ciclu menstrual abundent în prealabil ar fi putut cauza fluctuațiile pe care oamenii de știință anti-doping le-au considerat nefirești.

În final, ei vor argumenta că, indiferent de cum se interpretează nivelul hemoglobinei din sângele ei, este greu de înțeles de ce ar fi recurs la dopajul sanguin într-o perioadă în care nu putea concura și nu avea posibilitatea să se antreneze", conform informațiilor publicate de The Athletic. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lusanne (TAS) a confirmat în această săptămână înregistrarea apelului depus de Simona Halep, dar nu a putut oferi un termen exact pentru cât va dura procesul. Sportiva română a fost suspendată pentru o perioadă de patru ani de către tribunalul independent Sport Resolutions din Londra, iar ea va putea reveni în circuit doar la data de 26 octombrie 2026, cu condiția ca TAS să mențină această decizie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.