Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep continuă să fie UMILITĂ: Locul 98 mondial i-a arătat cum se joacă tenis

www.digisport.ro
Simona Halep

Simona Halep a suferit o nouă umilință, în SUA! La turneul de la Miami, liderul mondial a primit o lecție de tenis de la franţuzoaica Oceane Dodin, locul 98 WTA, 21 de ani, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser. Chiar dacă a câștigat chinuit, Halep s-a impus cu 7-5, în decisiv.

Océane Dodin ocupă locul 343 în clasamentul sezonului 2018.

Dodin a trecut în primul tur de Veronica Cepede Royg din Paraguay, locul 78 WTA, scor 6-4, 7-6 (3), 6-3, după două ore şi 14 minute de joc, iar cu Halep s-a distrat. Primul set l-a câștigat cu 6-3, în cel de-al doilea s-a impus Simona cu 6-3, iar în decisiv, Halep a închis cu 7-5.

Citește și: Veste TRĂSNET pentru Antena 3, după ce a pierdut procesul cu Kovesi! Un personaj cunoscut vrea să dea televiziunea în judecată

Halep a cerut două intervenţii medicale în meciul cu Dodin, pentru probleme musculare în zona gâtului. În plus, ea a căzut în decisiv şi a acuzat dureri şi la gleznă.

Simona Halep a început foarte rău meciul cu Dodin şi nici nu l-a continuat entuziasmant. Practic, nu i-a ieşit nimic până la 0-2 şi 0-30. A trimis mingi scurte, penalizate uşor de rivală, a servit slab, permiţându-i franţuzoaicei retururi câştigătoare, chiar pe primul serviciu. Fără viteză şi fără ritm, Halep a punctat doar din cadourile venite de dincolo de fielu. Şi au fost destule, între care cinci duble greşeli în dreptul lui Dodin în două ghemuri de serviciu (opt în primul set, 16 în meci). Agresivă de la început, lovind puternic, longilina jucătoare franceză a alternat dublele cu aşii, a găsit unghiuri deschise şi a pus minge cât mai aproape de linia de fund.

Citește și: Dezvăluire EXPLOZIVĂ! Ce lege a atras INVESTIȚII de OPT MILIARDE de euro

Halep nu e evoluat grozav nici în setul al doilea, dar l-a câştigat pentru că a greşit mai puţin şi pentru că adversara a jucat mai slab. Dodin şi-a revenit miraculos în decisiv, set în care ambele sportive au evoluat la un nivel mai ridicat. Din fericire pentru jucătoarea română, care a fost chinuită aproape tot timpul de dureri în zona cervicală, sprintul final i-a aparţinut şi, spre deosebire de meciul din semifinalele de la Indian Wells, cu Naomi Osaka, nu a fost părăsită de spiritul de luptătoare, atât de des arătat.

În decisiv, Halep s-a enervat, a dat cu racheta de pământ, iar publicul a fluierat-o, în timp ce arbitrul i-a dat un avetisment. Din acel moment, ea a devenit mai bună în joc şi mai dispusă la efort, câştigând o partidă complicată.

Citește și: Reproșuri DURE ale lui Carmen Dan! Ce le transmite polițiștilor: „Sunt singurii care beneficiază de asta”

La început, Dodin a condus cu 2-0 şi 30-0, înaintea Simona Halep să revină şi să egaleze la 2. Evoluţia ceva mai bună a româncei nu a continuat, astfel că adversara ei s-a desprins la 5-2, după un break în în ghemul al şaselea, apoi a închis setul cu 6-3, în 39 de minute.

După primul set, Halep a acuzat probleme la musculatura gâtului şi a chemat asistenţă medicală. A repetet această solictare, la 2-1, în setul secund, pe care l-a început mai bine. Liderul WTA a reuşit break-ul în ghemul al doilea, dar a pierdut repede avantajul, Dodin răspunzând cu un rebreak şi egalând ulterior la 2. Halep s-a mai desprins o dată la două ghemuri, cu break la 3-2, dar din nou nu şi-a frunctificat serviciul în ghemul următor. A făcut-o totuşi după un rebreak şi a pus capăt setului cu 6-3, după o oră şi 13 minute.

Citește și: Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, EXPLICAȚII de ULTIMĂ ORĂ

În decisiv, Dodin şi-a regăsit jocul, "pierdut" în setul al doilea, şi s-a aflat din nou la conducere. Ea a reuşit prima break-ul, la 2-1, dar nicio jucătoare nu şi-a frunctifcat serviciul în următoarele trei ghemuri. Scorul a devenit 4-4, înainte ca Halep să mai câştige o dată pe serviciul rivalei, la 5-5, şi să câştige meciul, după 7-5 şi după două ore şi şase minute de joc.

Dodin s-a retras în ultimul tur al calificărilor, abandonând meciul cu americanca Alison Riske, la 1-6. Jucătoarea franceză a ajuns pe tabloul principal, după retregerea sportivei elveţiene Belinda Bencic.

Citește și: Gabriela Firea REACŢIONEAZĂ! Dezinformări referitoare la un proiect de zeci de milioane de euro

Este a doua umilință în numai o săptămână pe care Halep o suferă în SUA. În semifinalele de la Indian Wells, Naomi Osaka a spulberat-o pe Halep, cu 6-3, 6-0.

Halep şi Dodin nu se mai întâlniseră până acum. Halep (26 ani), principala favorită a competiţiei, şi-a asigurat un cec în valoare de 47.170 dolari şi 65 de puncte WTA, iar în turul următor o va înfrunta pe poloneza Agnieszka Radwanska, cap de serie numărul 30, care a dispus la rândul ei, 6-3, 7-6 (7/4), de belgianca Alison Van Uytvanck.

Citește și: Ce i-a transmis Klaus Iohannis lui Vladimir Putin, după ce acesta a câștigat din nou alegerile prezidențiale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.