Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep e DISTRUSĂ de antrenorul Serenei Williams: 'N-ar trebui să fie numărul 1'

simona halep serena williams

Atac fără precedent la adresa Simonei Halep căreia i se contestă locul de lider mondial WTA. Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou s-a dezlănţuit la adresa româncei. Mouratoglou spune că noul clasamentul este gresit si ca victoriile de la turneele de Grand Slam ar trebui punctate suplimentar.

Citește și: Este oficial! Ce mare companie aeriană a eliminat taxa pentru bagajul de mână

"Nicio jucatoare n-ar trebui sa fie numarul 1 fara sa castige un Grand Slam in acel an. Daca se intampla asta, e irelevant", a afirmat Mouratoglou pentru ESPN. "In 2012, dupa ce am inceput sa lucrez cu Serena Williams, dupa Roland Garros, a castigat Wimbledon. Apoi a luat medalia de aur la Jocurile Olimpice, apoi US Open si a castigat Turneul Campioanelor. La finalul anului era insa pe locul 3", a adaugat Mouratoglou.

Citește și: Foarte interesant! Ce categorie de bugetari solicită Guvernului ieșirea la pensie cu trei ani mai devreme

Reactia lui Mouratoglou vine in cadrul unui articol aparut pe portalul american ESPN, care a analizat prezenta Simonei Halep pe primul loc in clasamentul WTA la finalul acestui an, conform ziare.com. Peter Bodo, unul dintre cei mai apreciati si premiati jurnalisti de tenis din intreaga lume, a scris astfel un articol in care contesta prezenta Simonei Halep in fruntea ierarhiei mondiale.

Citește și: Tudose face o nouă mutare: Ce funcție a primit consilierul său

El sustine ca sistemul actual de punctaj din tenis ar trebui modificat intrucat Simona nu a avut rezultate atat de bune incat sa termine pe primul loc. "Wozniacki a castigat al cincilea titlu ca importanta din tenisul feminin duminica, terminand astfel un an in care a ajuns in 10 finale, a avut cele mai multe victorii din acest sezon (60) si cele mai multe in fata jucatoarelor de top 10 (14). Dar s-a trezit luni dimineata clasata pe locul 3 si nu trebuie blamata daca se simte inselata. Mult doritul loc 1 a ajuns in mainile Simonei Halep, care a castigat doar un turneu in 2017, Madrid. E un turneu mare, dar nu se compara cu Turneul Campioanelor. Halep are un procentaj negativ (5-6) in fata jucatoarelor din top 10, a avut cu 13 victorii mai putin decat Wozniacki si a pierdut de doua ori in fata danezei in acest an", a scris Peter Bodo.

Pentru a sustine teoria potrivit careia clasamentul nu reflecta si valoarea tenismenelor, cei de la ESPN au discutat si cu Craig Kardon, fostul antrenor al Martinei Navratilova. Acesta spune ca victoriile din turneele de Grand Slam ar trebui rasplatite cu mai multe puncte, iar clasamentul ar deveni astfel diferit. "Accentul ar trebui sa fie pe turneele de Grand Slam. Ca te descurci bine in circuit ar trebui sa conteze, dar uitati-va la unele campioane de Grand Slam cat de putin joaca. Ele sunt marile staruri si sunt dezavantajate. Simplificati treaba, oferiti mai multe puncte la Slam-uri. In plus, oamenii le considera mai importante", a afirmat Kardon.

Citește și: Numire controversată în Guvernul Tudose: Ce funcție a primit o fostă ‘secretară a lui Dragnea’

Simona Halep are însă şi aliaţi în acest scandal. Legendara Martina Navratilova a spus recent ca a fi numarul 1 mondial este mai greu decat a castiga un Grand Slam. "Sa fii numarul 1 trebuie sa fii mai buna decat toate celelalte. Ca sa castigi un Grand Slam treubie sa fii mai buna decat sapte jucatoare", a spus Navratilova.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.