Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep le bate obrazul francezilor, după ce AU UMILIT-O la Roland Garros: 'E ceva fabulos că atâţia oameni au venit să mă vadă pe terenul 18'

Simona Halep victorie pumn

Simona Halep, liderul WTA, a declarat, sâmbătă, după calificarea în optimi la Roland Garros, că se aştepta la un meci greu cu germana Andrea Petkovic, subliniind că este fabulos că atâţia oameni au venit să o vadă pe terenul 18 de la French Open. Deși e lider mondial, Halep nu a fost lăsată să joace pe arena centrală, ci a fost exilată pe un teren modest.

"M-am aşteptat la un meci greu, am mai jucat cu ea, a fost o bătălie grea în primul act, psihologic m-am bucurat că am câştigat primul set. Este o adversară redutabilă. E ceva fabulos că atâţia oameni au venit să mă vadă pe terenul 18, au fost mulţi români, este minunat", a declarat Halep la Eurosport.

Citește și: Scandal monstru la Românii au talent! „A câștigat un bisexual ungur” – război fără precedent în online

”Mă bucur, cu siguranță, că sunt din nou în săptămâna a doua. Acum sunt un pic obosită, cu tot ce a fost meciul, atmosfera, încă nu am reușit să mă relaxez, dar mă voi bucura. E un rezultat bun și să fiu în săptămâna a doua la un turneu de Mare Șlem, indiferent de clasament, indiferent de moment, e ceva frumos.Am simțit că toți spectatori sunt acolo, cu mine în teren. A fost greu să mă adaptez venind de pe Chatrier, dar am avut nevoie de cinci-șase game-uri pentru a mă adapta și apoi am jucat ok.

Nu am fost surprinsă că am jucat acolo pentru că am venit aici să evoluez oriunde, nu am nicio problemă cu acest lucru. Desigur, a fost diferit, dar m-am antrenat pe el săptămâna trecută.

Atmosfera era un pic diferită și aveam nevoie să stau un pic sub prosop, să încerc să nu mai aud zgomotul. Nu neapărat că mă deranja, dar aveam nevoie să mă concentrez. Chiar am văzut momentul în care s-a accidentat, dar nu m-am gândit la acest lucru. Am încercat doar să-mi păstrez concentrarea, e mereu greu când ritmul se întrerupe și a durat ceva pauza medicală, în jur de cinci-șase minute.

Nu m-am gândit că ea s-a accidentat, ci doar am încercat să joc ce am făcut bine în primul set, dar ceva mai bine spre final. Sunt mulțumită de evoluția mea și îmi pare rău că s-a accidentat."Nu prea am avut timp să mă gândesc, dar Mertens e o jucătoare solidă. Chiar dacă la Madrid am câștigat cu un scor categoric, mă aștept să fie altfel acum.

Joc din ce în ce mai bine pe măsură ce se adună zilele, am simțit mingea și jocul și faptul că am terminat pe val îmi dă încredere pentru ce urmează. Cred că a fost cel mai bun meci al meu de până acum.

E de fiecare dată la fel, nu știu ce fac, dar orice jucătoare se motivează extra când joacă împotriva mea. Am fost și eu în situația aceasta, când eram mai tânără și jucam împotriva numărului unu mondial. Nu simți presiune, nu simți nimic. Intri pe teren și dai tot ce ai mai bun. E bine că am adversare care joacă la cel mai înalt nivel pentru că în acest fel sunt și eu motivată, îmi păstrez concentrarea și nu am momente în care să mă relaxez pe teren.

Normal, după ce câștigi un set greu și rămâi acolo concentrată și motivată în continuare, ai prima șansă să joci mai bine, mai relaxat, totodată ca adversarul să scadă nivelul. Cred că s-a întâmplat acest lucru și, după ce m-am relaxat, am putut să deschid terenul mai bine și am fost mai lucidă”, a spus Halep.

Liderul WTA, Simona Halep, a acces, sâmbătă, în optimi la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, după ce a trecut de germana Andrea Petkovic, locul 107 WTA, în două seturi, scor 7-5, 6-0.

În optimi, Halep va evolua contra belgience Elise Mertens, favorita 16, pe care a întâlnit-o o singură dată, în acest an, în turul doi la Madrid Open, când sportiva din România s-a impus, scor 6-0, 6-3.

Citește și: Surpriză de proporții! Cine este milionarul care a cerut-o în căsătorie pe Maria Sharapova

Calificarea în optimi este recompensată la RG cu un premiu de 222.000 de euro şi cu 240 de puncte WTA.

În 2017, Simona Halep a ajuns până în finală la French Open, meci pe care l-a pierdut în faţa letonei Jelena Ostapenko, scor 6-4, 4-6, 3-6. Ea a fost finalistă şi în 2014.

Citește și: Ingrid Mocanu, dezvăluiri uimitoare despre Iohannis. Legătura acestuia cu un ministru care ar fi primit o șpagă de 10 milioane de dolari .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.