Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep, pusă la punct de CTP: 'Ce sunt ei, un soi de aplaudaci?'

CTP

Simona Halep a câștigat meciul din sferturile turneului WTA de la Miami în fața jucătoarei din China, Qiang Wang, în două seturi, 6-4, 7-5, însă atitudinea sa față de cei din staff a fost aspru criticată de jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Digisport:

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Miami, după ce a trecut în două seturi de chinezoaicei Qiang Wang, scor 6-4, 7-5, într-o partidă transmisă ÎN DIRECT de Digi Sport 1. Cristian Tudor Popescu a reacționat la cald, imediat după partidă.
În primul set, la scorul de 4-3, Simona Halep și-a certat stafful, folosind un ton aspru cu antrenorul, la on court coaching, atitudine cu care Cristian Tudor Popescu nu este de acord.
"E o oarecare diferență dintre această atitudine a Simonei și cum îi mânca din priviri pe cei din echipa ei. Simona a făcut un meci foarte bun, a arătat soliditate. Ce a făcut în această seară sper să nu mai repete Simona. Nu are dreptate. Ce aștepată ea? Așteaptă ca staff-ul ei, tehnicienii, cei care sunt zi de zi cu ea, antrenorul, preparatorul fizic... Ea ce aștepată, ca oamenii ăștia să fie galeria ei? E o greșeală de abordare", a punctat CTP.
Cristian Tudor Popescu a explicat în detaliu motivul pentru care Simona Halep a decis să aibă o astfel de atitudine față de Daniel Dobre și restul staff-ului: "Ea poate să se uite la domnul Stere Halep, poate să se uite la ceilalți suporteri care au aplaudat-o tot timpul. Să se uite la ceilalți suporteri și poate să nu se uite, de pildă, la mama ei, care nu a schițat niciun gest. Simona ce ar fi trebuit, să îi spună mamei, `tu de ce nu sari în picioare și de ce nu aplauzi?` Păi nu îi spune asta, le spune celor de pe banca tehnică cu substratul, din păcate, `domne, eu vă plătesc`. Ea are o relație contractuală cu cei trei de pe bancă. Ce sunt ei, un soi de aplaudaci?", a declarat CTP. (Mai multe detalii AICI)

RFI:

În Algeria, şeful de stat major al armatei propune o soluţie pentru ieşirea din criza politică actuală, în contextul în care milioane de algerieni manifestează de mai bine de o lună pentru o schimbare la conducerea statului. Preşedintele Abdelaziz Bouteflika trebuie declarat, în conformitate cu Constituţia ţării, inapt să conducă statul pe motive de boală – aceasta soluţia, sau prima etapă a unei soluţii, în favoarea căreia pledează armata.
Faptul că generalul Gaïd Salah, care pînă acum a fost unul dintre cei mai fideli oameni ai preşedintelui, consideră că trebuie procedat la o schimbare, este fără îndoială foarte important. In culisele puterii se întîmplă deci ceva, chiar şi garda apropată a preşedintelui a ajuns la concluzia că riscul unei explozii sociale este mult prea mare dacă nu va fi organizată cît mai repede retragerea din spaţiul politic a unui şef de stat care oricum nu se mai exprimă public din 2015 încoace.
Cei care cunosc bine situaţia din Algeria afirmă că doar plecarea de la putere a lui Bouteflika, în vîrstă de 82 de ani şi care se află în fruntea statului din 1999, nu îi va mulţumi pe algerieni. Ei vor mai mult decît atît, ei vor o schimbare de regim şi o schimbare generaţională. De altfel algerienii rămîn prudenţi, ei ştiu că în prezent clanul care se află în spatele lui Bouteflika încercă tot felul de manevre pentru a-şi păstra privilegiile.
În acelaşi timp, o tranziţie rapidă spre un alt regim este pe cît de greu de imaginat pe atît de periculoasă, întrucît opoziţia alegeriană a fost total strivită de partidul unic care conduce Algeria de la obţinerea îndependenţei, în 1962. (Mai multe detalii AICI)

Adevărul:

Şi cum Secretarul de Stat Mike Pompeo este în turneu în Orientul Mijlociu, în Israel şi Liban, cu doar o săptămână înainte de vizita oficială a Premierului israelian Benjamin Netanyahu la Casa Albă, afirmaţiile au stârnit controverse şi comentarii multiple.
Încălcarea Rezoluţiei 242 a Consiliului de Securitate al ONU
Este clar că, dacă Preşedintele american şi-a dorit Premiul Nobel pentru Pace, aşa cum a primit predecesorul său, Barack Obama, chiar la început de mandat, pentru politica sa zero arme nucleare, afirmaţia sa faţă de suveranitatea israeliană asupra Înălţimilor Golan tocmai l-au lăsat fără această perspectivă. Recunoaşterea capitalei Israelului la Ierusalim a fost un gest care nu a încurajat pacea, dar nu periclita legislaţia internaţională ce prevedea că Vestul Ierusalimului e israelian, iar Estul arab.
De data aceasta, afirmaţia privind Înălţimile Golan se referă strict la încălcarea Rezoluţiei 242 a Consiliului de Securitate al ONU – deci cu vot American - ce prevedea frontierele din 1967 cu Înălţimile Golan şi Cisiordania - teritorii palestiniene. Ca să nu vorbim de rezoluţii ulterioare sau baza Procesului de Pace din Orientul Mijlociu şi pacea care a dat 3 premii Nobel – Itzak Rabin, Shimon Perez şi Yasser Arafat – înainte de relansarea conflictului cu a Doua Intifadă.
Ei bine ce a determinat această reacţie? E vorba despre o schimbare fundamentală de politică a SUA în Orientul Mijlociu sau de un sprijin electoral pentru Premierul Netanyahu, aflat în campanie electorală? E greu de spus şi vom vedea paşii următori.
Dumnezeu l-a ridicat pe Donald Trump preşedinte ca să apere Israelul de Iran
Dar Donald Trump ne-a obişnuit cu imprevizibilitatea sa şi cu susţinerea cauzei israeliene în Orientul Mijlociu. Până într-acolo încât Secretarul de Stat Mike Pompeo a anunţat că Dumnezeu l-a trimis pe Trump ca să salveze/să apere Israelul de Iran. O convingere personală, pronunţată într-o publicaţie creştină, dar cu costuri relevante. Nu că Mike Pompeo nu ar fi recidivist, el a declarat că Dumnezeu a vrut ca Trump să fie preşedinte. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.