Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep şi colegele ei din echipa națională de Fed Cup se pot îmbogăți: Premiile sunt duble, de peste 6,5 milioane de euro

simona halep infrangere nervi

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a mărit premiile pentru ediţia 2019 a Cupei Federaţiei, de la 3,7 milioane de dolari (3,2 milioane de euro) la 7,5 milioane de dolari (6,5 milioane de euro). România este calificată în sferturile de finală, fază în care va evolua cu Cehia, scrie news.ro.

Premiile anunţate sunt pentru toate cele 16 participante, opt în Grupa Mondială şi opt în Grupa Mondială II, şi se înscriu în eforturile ITF de a revigora competiţia feminină pe echipe, aşa cum a procedat cu cea masculină, Cupa Davis.

Forul internaţional are în vedere şi schimbarea formatului, de la trei întâlniri de-a lungul anului, în februarie, aprilie şi noiembrie, la un turneu de o săptămână, cu toate cele 16 echipe din grupele mondiale, într-un oraş de clasă mondială.

Citește și: SCENE INCREDIBILE în fotbal: Hugo Lloris, căpitanul campioanei mondiale Franţa, a fost ARESTAT

Alte schimbări pentru ediţia din 2019 prevăd posibilitatea convocării unei a cincea jucătoare şi introducerea tie-break-ului în setul decisiv.

Formată din Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu şi Sorana Cîrstea, România a promovat în Grupa Mondială, după ce a învins, în aprilie, cu 3-1, reprezentativa Elveţiei, la Cluj-Napoca.

Conform tragerii la sorţi din iulie, jucătoarele române vor întâlni, în 9-10 februarie 2019, în deplasare, echipa Cehiei, finalistă în acest an, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.