Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu, între vedetele care au definit sezonul 2018, în opinia WTA

simona halep

Simona Halep a fost pusă de WTA în fruntea listei cu cele 12 "sportive bune" care au definit sezonul 2018 al tenisului feminin. Mihaela Buzărnescu figurează şi ea în această companie selectă, care le mai include pe japoneza Naomi Osaka, americancele Serena Williams şi Sloane Stephens, daneza Caroline Wozniacki, germana Angelique Kerber, sportiva cehă Petra Kvitova, olandeza Kiki Bertens, chinezoaica Qiang Wang, ucraineanca Elina Svitolina şi Arina Sabalenka din Belarus, conform news.ro.

"Amprentele numărului 1 mondial au fost peste tot în sezonul 2018. Oricine s-a aşejat să facă o listă cu cele mai memorabile meciuri din 2018 a văzut numele ei repetându-se de fiecare dată, evoluând ca protagonistă sau ca a doua protagonistă în cele mai captivante dueluri ale anului. Fie că a fost tripleta de meciuri de trei seturi dramatice cu Lauren Davis, Angelique Kerber şi Caroline Wozniacki, fie cele două spătămâni fizice din vară, la Montreal şi Cincinnati sau curajosul efort pentru a câştiga în sfârşit primul ei titlu major la Roland Garros, 2018 a fost anul în care Halep a urcat şi a întâmpinat momentul mereu şi mereu", a notat site-ul WTA de spre Halep, pusă în frunea listei.

"Revenirile pe final de carieră nu sunt ceva nou în circuitul WTA. Dar o ridicare pe final de carieră... este dincolo de raritate. Într-un sport în constantă evoluţie, Mihaela Buzărnescu, în vârstă de 30 de ani, a servit ca o uluitoare reamintire că sucesul la final de carieră poate apărea. Cu doar doi ani înainte, Buzărnescu era în afara Top 500 WTA şi nu jucase niciodată pe tablul principal al unui grand slam din cauza accidentărilor. Brusc, la 28 de ani, corpul româncei s-a vindecat şi a decis să-i ofere carierei ei o ultimă lovitură. Rezultatele au fost uimitoare. După ce s-a plimbat prin circuitul ITF şi s-a calificat în premieră pentru prima dată pe tabloul principal al unui grand slam, Buzărnescu a devenit una dintre cele mai periculoase forţe în 2018. Ea a obţinut prima victorie împotriva unei jucătoare din Top 10 în primăvară, în faţa letonei Jelena Ostapenko, la Doha şi a jucat cel puţin semifinale la cinci turnee. În total, ea a jucat trei finale şi a câştigat primul titlu WTA la San Jose. Acea victorie a propulsat-o în Top 20 WTA, o uluitoare ascensiune după ce era clasată bine în afara Top 100 cu 12 luni înainte", se arată în "motivarea" pentru Mihaela Buzărnescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.