Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep, victorie DRAMATICĂ, la Paris: A avut nevoie de set decisiv

Twitter/ WTA
Simona Halep

Simona Halep, locul 3 WTA, cap de serie numărul 3, s-a calificat în turul al doilea al French Open, după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 6-2, 3-6, 6-1, pe australianca Ajla Tomljanovici, locul 47 WTA.

Simona Halep a început cu ceva probleme apărarea trofeului cucerit anul trecut la Paris. Un meci ce părea de încălzire s-a complicat în setul al doilea, şi din cauza scăderii în evoluţie a româncei, dar şi pe fondul unei evoluţii foarte bune a adversarei. Halep a câştigat până la urmă, fără să fie nevoită să apese butonul de panică.

Citește și: Moise Guran îl pune la zid pe Klaus Iohannis:’Acest guvern trebuie să plece, dacă ești serios’

Jucătoarea română a avut parte de o slabă opoziţie în primul set al întâlnirii cu Tomljanovic. Multe puncte au fost la "ofertă", pentru că sportiva născută în Croaţia a greşit mult, încercând să joace cât mai lung, dar a scăpat multe mingi în aut. Românca a abordat bine meciul, fiind atentă să disperseze mingile către marginile terenului, fără să irosească puncte. Ea nu a jucat spectaculos, a fost însă eficientă şi precisă şi a servit bine.

Situaţia s-a schimbat în setul al doilea, când Halep şi-a pierdut concentrarea şi a tratat cu superficialitate jocul. În plus, Tomljanovic şi-a terminat cadourile, a servit şi s-a mişcat mult mai bine, a fost mai mai agilă în defensivă şi mai agresivă, a lovit mai tare, pe măsura înălţimii ei, 180 centimetri, şi a revenit în meci. O tendinţă văzută prima dată în acest an la Halep în meciul cu Marketa Vondousova, "scurta", s-a dovedit la fel de păguboasă ca la Roma. Totuşi, în cele din urmă valoarea superioară a Simonei Halep, calitatea loviturilor ei şi puterea de luptă au făcut diferenţa în decisiv

Citește și: Victor Ponta, ofertat de PSD! Ce decizie a luat liderul PRO România

Halep a condus cu 2-0, după un break în ghemul secund, apoi a salvat două mingi de rebreak şi şi-a menţinut avantajul până la 5-2, când a mai câştigat o dată pe serviciul rivalei şi a închis setul, cu 6-2, după 28 de minute de joc.

Jucătoarea română a scăpat meciul din mână în special prin lipsa ei de inspiraţie, care i-a oferit încredere şi puncte adversarei. După un prim ghem câştigat pe propriul serviciul, Halep le-a pierdut pe următoarele cinci din şase (a câştigat al doilea ghem la 1-3) şi nu a beneficiat de nicio minge de break. Fostul lider WTA a mai limitat proporţiile eşecului în acest set cu un rebreak la 2-5, dar şi-a pierdut imediat serviciul şi australianca a egalat la seturi, după 6-3 şi după 67 de minute de joc.

Citește și: Traian Băsescu dă alarma: O știre bombă de pe surse!

Decisivul a avut un moment psihologic care probabil a stabilit învingătoarea. Halep a făcut break în primul ghem, apoi a condus cu 40-0 pe propriul serviciu, însă jucătoarea australiană a ajuns la minge de rebreak. Românca şi-a făcut servciul în cele din urmă şi apoi nu a mai cedat decât un ghem, la 5-0, pe propriul serviciu, câştigând cu 6-1, după o oră şi 35 de minute.

Pentru calificarea în turul al doilea, Halep va primi un cec de 87.000 de euro şi 70 de puncte WTA.

Citește și: SURSE Mutare făcută de USR-PLUS pentru prezidențiale! Răspunsul la o întrebare-cheie

În faza următoare, Halep va evolua cu poloneza Magda Linette, locul 87 WTA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.