Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Calificare SPECTACULOASĂ a Simonei Halep, în optimile de la Wuhan: A spulberat-o pe Barbora Strycova

Simona Halep

Simona Halep, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-3, 6-2, pe sportiva cehă Barbora Strycova, locul 34 WTA, calificându-se în optimile de finală ale turneului de la Wuhan.

Simona Halep a jucat primul meci după eliminarea din turul al doilea al US Open, în urmă cu aproape o lună. Revenirea ei pe teren a fost marcată de un început destul de ezitant, cu greşeli şi cu un serviciu inconsistent, dar această evoluţie poate fi considerată doar o acomodare cu suprafaţa de la Wuhan, pentru că apoi a arătat semne bune pentru partea asiatică a sezonului. Odată reglajele făcute, Halep a arătat forţă, mobilitate, stăpânire de sine, mai ales în setul al doilea, unul al unor reveniri incredibile, şi un tenis pe alocuri spectaculos.

Citește și: Sorina Matei detonează cazul fetiței de 11 ani, ucise de pedofilul olandez! ‘Soția sa este comisar-șef la IPJ Dâmbovița’

În prima parte a întâlnirii, fără a fi un joc perpendicular, ci unul în care sportivele au căutat marginile terenului, Halep şi Strycova au evoluat aşteptând parcă eroarea de dincolo de fileu.

Românca a condus cu 2-0, după un break în primul ghem şi după un al doilea ghem câştigat greu cu serviciul. Jucătoarea cehă a avut apoi o revenire susţinută de greşelile adversarei şi a câştigat trei ghemuri la rând.

Citește și: Misterul a fost elucidat! De ce nu l-au reținut polițiștii pe olandezul ucigaș la plecarea de pe aeroport

A fost momentul în care Halep a schimbat ritmul meciului, a ridicat nivelul agresivităţii, a pus presiune pe reverul rivelei, a servit mai bine şi a alergat mai mult. Toate acestea au dezechilibrat evoluţie bunicică a Barborei Strycova de până atunci, astfel că Halep a pus repede cinci ghemuri la rând pe tabelă în dreptul ei. După primele patru, românca a câştigat setul I cu 6-3, în 41 de minute.

Fostul lider WTA a primit o opoziţie mai viguroasă după 1-0 în setul secund. Patru mingi de break între care o situaţie de 15-40, a salvat Halep pentru a-şi fructifica serviciul la 1-1. Ea a fost condusă cu 40-0 în ghemul următor, dar a revenit încă o dată şi a reuşit break-ul. Strycova a răspuns cu rebreak, dar revenirile Simonei Halep nu s-au încheiat. Ea a făcut-o din nou în ghemul următor, când a fost condusă cu 40-15 şi a mai salvat trei mingi de 3-3, pentru a ridica scorul la 4-2. Acela a fost momentul în care Halep a rupt decisiv barajul Barborei Strycova şi s-a impus cu 6-2, după o oră şi 25 de minute, câştigând a şasea oară consecutiv în faţa jucătoarei din Cehia.

Citește și: Gheorghe Dincă face noi mărturisiri! Ce le-a spus colegilor de celulă

În faza următoare, Halep va evolua cu Elena Ribakina din Kazahstan, locul 50 WTA, sau cu Ons Jabeur din Tunisia, locul 54 WTA.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 29.695 de dolari şi cu 105 puncte WTA.

Citește și: Gigi Becali și-a chemat fina în fața judecătorilor- Suma uriașă pe care i-o datorează Gabriela Firea

Simona Halep a fost direct acceptată în manşa a doua la Wuhan. Anul trecut, ea a fost învinsă în turul al doilea de Dominika Cibulkova din Slovacia, cu scorul de 6-0, 7-5.

Cel mai bun rezultat al fostului lider WTA este calificarea în semifinale, la ediţia 2016, fază în care a fost învinsă de Petra Kvitova din Cehia, cu 6-1, 6-2.

Citește și: E oficial! Ce se întâmplă cu pedofilul din Olanda .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.