Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simone Tempestini a câștigat Raliul Argeşului, la 9 ani de la reluarea competiției

Simone Tempestini

Campionul naţional absolut en-titre, clujeanul Simone Tempestini, a înregistrat o victorie clară în prima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2019, Raliul Argeşului, câştigând toate cele 8 probe speciale din cele două zile de concurs.

Cu Sergiu Itu în dreapta sa, Simone, pe un Hyundai i20 R5, acelaşi model pe care îl pilotează şi în Campionatul Mondial de Raliuri, a avut un avantaj de 1 minute şi 22,5 secunde faţă de următorul clasat, Vali Porcişteanu, informează mediafax.ro.

În urmă cu 12 ani, în Raliul Argeşului se impunea şi tatăl lui Simone, Marco Tempestini, cel care acum coordonează echipa campioană la raliuri, Napoca Rally Academy.

Podiumul primei etape a fost completat de echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5). Ceremonia de premiere a fost oficiată de ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, şi preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu.

Revenit în calendarul oficial după 9 ani de pauză, Raliul Argeşului s-a dovedit un adevărat examen pentru piloţi, un total de 22 de echipaje fiind nevoite să abandoneze din diverse motive.

“Este o victorie de moral pentru noi fiindcă era important să debutăm cu dreptul în noul sezon. Clar, obiectivul principal este titlul pe care ne dorim să-l securizăm cât mai rapid”, a declarat Simone Tempestini imediat după victorie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.