Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simpozionul 'Din istoria vechilor săli de teatru şi de cinema ale capitalei', la Academia Română

academia romana

Simpozionul "Din istoria vechilor săli de teatru şi de cinema ale capitalei" se va desfăşura joi, 10 noiembrie, începând cu ora 11,00, în Sala de consiliu a Academiei Române, informează Agerpres.

Manifestarea va fi deschisă de prezentările cercetătorilor dr Lucian Sinigaglia, dr Daniela Gheorghe şi dr Marian Ţuţui, care aduc în atenţia publicului aspecte inedite sau mai puţin cunoscute referitoare la funcţionarea sălilor de teatru şi de cinema din Bucureştiul perioadei de început a secolului XX, informează marţi Biroul de comunicare al Academiei Române.

Spaţii definitorii pentru cultura urbană, sălile de teatru şi de cinema măsoară apetenţa pentru spectacol a locuitorilor oraşului. În capitală, creşterea numărului cinematografelor încă din perioada antebelică, iar a sălilor de teatru îndeosebi după Marele Război demonstrează faptul că industriile creative îşi găsiseră şi la noi antreprenori, evidenţiază sursa citată.

Din programe nu lipseau nici creaţiile autohtone, chiar dacă ponderea lor era încă redusă. Spre sfârşitul secolului al XIX-lea şi în prima jumătate a secolului XX, capitala deprindea cu frenezie cultura loisirului, se arată în informarea transmisă de Academia Română.

"Reanalizarea acestei perioade culturale va oferi o perspectivă exactă asupra rolului pe care l-au avut sălile de teatru şi de cinema în formarea gustului publicului, dar şi în modelarea jocului artiştilor care au evoluat pe scenă ori ale căror siluete au apărut pe marele ecran", mai precizează sursa citată.

Evenimentul este organizat de Academia Română prin Secţia de arte, arhitectură şi audiovizual, în parteneriat cu Institutul de Istoria Artei "G. Oprescu".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.