Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simptomele Omicon, diferite de cele date de varianta Delta - Puțini își mai pierd gustul și mirosul

ECDC
Omicron Covid

Simptomele cauzate de varianta Omicron sunt parţial diferite de cele cauzate de varianta Delta: mai multă durere în gât, mai puţină pierdere a gustului şi a mirosului, arată un studiu britanic.

Un studiu publicat de Agenţia de Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie vineri are la bază un număr mare de date, aproximativ 180.000 de cazuri Omicron și aproximativ 88.000 de cazuri Delta, transmite Mediafax.

Din studiu reiese că vaccinurile oferă o protecţie foarte mare: „După a treia doză, protecţia oferită împotriva bolilor grave este de 92 la sută, iar după două luni şi jumătate scade la 83 la sută”.

Cercetarea din spatele raportului se bazează pe răspunsurile unui număr mare de pacienţi simptomatici, cărora li s-a cerut să enumere dacă au avut una sau mai multe dintre următoaele simptome: febră, tuse, dificultăţi de respiraţie, oboseală, dureri musculare sau articulare, secreţii nazale, strănut, cefalee, pierderea gustului şi a mirosului, durere în gât, iritaţie oculară, pierderea poftei de mâncare, greaţă, vărsături, diaree.

Comparaţia arată că durerea în gât este mult mai frecventă în rândul „pacienţilor Omicron”: a fost indicată în 53 la sută din cazuri, faţă de 34 la sută dintre „pacienţii Delta”.

Pierderea gustului şi a mirosului este mult mai puţin frecventă: a fost raportată la 13% dintre „pacienţii Omicron” şi 34% dintre „pacienţii Delta”.

Febra şi tusea sunt, de asemenea, mai frecvente la pacienţii cu Omicron, în timp ce simptome precum iritaţia ochilor sau curgerea nasului sunt mai puţin frecvente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.