Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simulare de incendiu într-un hotel din Călimăneşti, anunţată de ISU Vâlcea pentru joi seara

pompieri giurgiu

Pompierii militari vor desfăşura joi seara, la Călimăneşti, un exerciţiu de antrenament în cazul producerii unui incendiu într-o unitate turistică, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, care fac apel la turiştii aflaţi în staţiune să nu intre în panică şi să colaboreze cu forţele participante.

Potrivit sursei citate, scenariul exerciţiului prevede izbucnirea pe timp de noapte a unui incendiu, cu degajări mari de fum, într-un hotel în care se află mai multe persoane.

"Situaţia tactică presupune simularea unui incendiu la etajul 4 al unui hotel, ca urmare a suprasolicitării unei prize, după ce un laptop a fost lăsat în priză de către unul dintre turişti. Din cauza materialelor combustibile situate în imediata apropiere, în interior s-a declanşat un incendiu, fumul foarte dens propagându-se până la etajele superioare. În scurt timp, s-a instalat panica în rândul persoanelor cazate. În camera în care a izbucnit incendiul, două persoane adulte s-au autoevacuat pe terasa aferentă camerei, acestea solicitând ajutor pentru a coborî. De asemenea, la etajul 6, două persoane vârstnice au inhalat fum şi nu se mai pot deplasa către parter. Alte câteva persoane au suferit leziuni în îmbulzeala creată în timpul autoevacuării, motiv pentru care primesc îngrijiri medicale preliminare de la echipajele sosite la faţa locului", au precizat reprezentanţii ISU Vâlcea.

Exerciţiul de antrenament al ISU Vâlcea are loc în contextul în care în acest sezon estival, în Vâlcea au fost înregistrate două astfel de incendii - unul la începutul lunii august într-o pensiune din Brezoi unde erau cazaţi peste 40 de copii şi celălalt, la începutul acestei luni, într-un hotel din staţiunea Călimăneşti în care se aflau circa 300 de turişti. În ambele situaţii, cauza declanşării focului a fost stabilită ca fiind suprasolicitarea instalaţiei electrice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.