Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sinceritatea nu face casă bună cu diplomația: Ambasadorul Ucrainei la Berlin urmează să fie rechemat după ce a criticat Germania

Ambasadorul Ucrainei la Berlin, Andrei Melnik, urmează să fie rechemat la Kiev pentru o funcţie la Ministerul Afacerilor Externe, afirmă marţi mass-media germane preluate de dpa. Diplomatul în vârstă de 46 de ani este cunoscut în Germania pentru criticile la adresa politicii guvernului german, în special privind ritmul livrărilor de arme către Ucraina.

Săptămâna trecută, Melnik a devenit la rândul său ţinta criticilor pentru că l-a apărat pe fostul lider naţionalist ucrainean Stepan Bandera, acuzat de colaborare cu naziştii şi decedat în 1959. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, partizani din vestul Ucrainei conduşi de membri ai grupului lui Bandera s-au făcut vinovaţi de epurări etnice şi de masacrarea a zeci de mii de polonezi.

Citește și: Legea care confirmă că Rusia e în criză gravă: companiile sunt obligate să doneze pentru Armată, iar angajații trebuie să lucreze suplimentar

Poziţia ambasadorului au fost condamnată inclusiv de Varşovia şi de ambasada Israelului la Berlin. Ministerul ucrainean de externe a declarat la acea vreme că Melnik a exprimat o poziţie personală, nu oficială. Cotidianul german Bild scrie marţi, citând mai multe surse de la Kiev, că transferarea ambasadorului ar putea avea loc cel mai devreme la toamnă şi că diplomatul este propus pentru funcţia de adjunct al ministrului de externe al Ucrainei. O altă publicaţie germană influentă, Suddeutsche Zeitung, citează surse apropiate de preşedinţia ucraineană conform cărora Melnik îşi va părăsi postul de la Berlin şi se va muta la Kiev. Nici guvernul Ucrainei, nici Melnik nu au răspuns la întrebări dpa legate de subiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.