Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliștii din industria de apărare RENUNȚĂ la proteste: ce decizie s-a luat după ultimele discuții

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam protest Piața Victoriei

Sindicaliștii din industria de apărare au suspendat protestele pentru 10 zile, timp în care o comisie condusă de ministrul Economiei va analiza cerinţele acestora, a declarat pentru MEDIAFAX Constantin Bucuroiu, preşedintele sidicatului UM Moreni, după discuţiile avute miercuri la Guvern.

Citește și: Mega-bombă în cazul Caracal! Tonel Pop face dezvăluiri uluitoare .

În timpul protestelor de miercuri din faţa Guvernului, unde au participat în jur de 100 de sindicaliști din industria de apărare, Constantin Bucuroiu a purtat discuţii cu premierul Viorica Dăncilă, ministrul Economiei Niculae Bădălău şi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

Aceştia au convenit că în termen de zece zile o comisie aflată sub egida Ministerului Economiei, codusă de secretarul de stat Gabriel Lungu, să se pronunţe asupra cerinţelor discutate miercuri la Guvern.

Citește și: Anunț de ultimă oră al Olguței Vasilescu: ‘Trei vești bune, azi, de la Guvernul PSD’

Sindicaliştii au convenit cu autărităţile să reducă impozitul pe salarii la 15% faţă de 25% cât este în prezent. De asemenea au mai stabilit ca 30% din industria de apărare să fie produsă intern, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, comenzile să fie suplinite prin lucrări de mentenanţă, în virtutea legii off-setului.

Sindicaliştii au mai obţinut în negocierile de miercuri o suplimentare a fondurilor pentru Industria de Apărare, de 9 milioane de lei. În discuţii s-a mai propus aducerea în subordinea premierului a celor două companii Romarm şi Romtehnic.

Citește și: Mega-lovitura dată de frații Dedeman! Tranzacția uriașă făcută de aceștia

"Trăim din ceea ce producem. Suntem în permanenţă la dispoziţia Guvernului, suntem aici oricând au nevoie pentru îndeplini lucrările pentru industria de apărare, însă tot aici suntem şi atunci când nu sunt comenzi. Guvernul trebuie să transmită comenzi", a declarat miercuri pentru MEDIAFAX, Constantin Bucuroiu.

Sindicaliștii spun că vor relua protestele în cazul în care solicitările nu le vor fi rezolvate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.