Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliştii acuză Guvernul de ŞANTAJ, după negocierile eşuate

Inquam Photos / Octav Ganea
protest sanitas

Zeci de sindicalişti ai Federaţiei Sanitas au pichetat, vineri dimineaţa, Ministerul Finanţelor Publice, nemultumiţi de propunerea Guvernului de a transfera plata taxelor sociale de la angajator la angajat. După ce negocierile dintre sindicat şi Guvern au eşuat, Bogdan Hossu a dezvăluit că guvernanţii au şantajat sindicatele spunându-le că Legea salarizării nu se va mai aplica dacă aceştia nu vor accepta transferul contribuţiilor de la angajator la angajat.

Citeşte şi: OFICIAL: Contractul pentru sistemul Patriot, semnat până la SFÂRŞITUL anului

"Guvernul insistă cu pachetul transfer de taxe - Legea Salarizării - Legea Pensiilor. Va fi o nouă păcăleală pentru cetăţeni. Guvernul nu doreşte o soluţie, să găsească alternative, şi insistă cu transferul de taxe. (...) S-a încercat un şantaj împotriva părţii sindicale - nu vreţi transferul, anulăm Legea Salarizării. Ceea ce e complet anormal, pentru că legat de acest lucru nu s-a pus chestiunea la pachet cu alte mecanisme. Sunt invenţii pe care le-au început din aprilie, când şi-au dat seama că nu mai au bani", a spus Hossu, la ieşirea de la negocieri, potrivit AGERPRES.

Liderul sindical a precizat că în Sănătate există 100.000 de angajaţi ale căror venituri vor scădea ca urmare a aplicării Legii Salarizării coroborat cu transferul de contribuţii şi susţin că măsura va fi devastatoare pentru piaţa muncii. 

"Creşte artificial salariul brut, iar pe net nu va există creşterea respectivă. După transferul integral (al contribuţiilor - n.red.), România va deveni o lada de gunoi a condiţiilor de muncă", a conchis Hossu, precizând că o nouă rundă de negocieri va avea loc săptămâna viitoare, după ce Guvernul va avea discuţii cu angajatorii, pe care speră să-i convingă să facă transferul, astfel încât să nu scadăveniturile angajaţilor din privat.

Citeşte şi: Ministrul Apărării, mesaj TRANŞANT în scandalul salariilor din MAPN. Ce se întâmplă cu SPORURILE militarilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.