Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliștii de la Termocentrala Mitia l-au asmuțit pe Virgil Popescu asupra personalului TESSA: Sunt vizate angajările și creșterile salariale

cet termocentrala

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara a solicitat marţi ministrului Energiei, Virgil Popescu, să dispună un control al activităţii desfăşurate de Biroul de Resurse Umane din cadrul Termocentralei Mintia, dar şi în ceea ce priveşte modul în care s-a derulat plata unor drepturi salariale ale angajaţilor, potrivit Agerpres.

Conducerea organizaţiei sindicale susţine că unitatea economică de la Mintia se confruntă cu o lipsă de personal care ar putea pune în pericol activitatea de producţie a energiei electrice şi termice.

"Vă solicităm să dispuneţi un control amănunţit al activităţii Biroului Resurse Umane din cadrul Termocentralei Mintia pentru a identifica responsabilii cu competenţe în asigurarea şi completarea necesarului de personal pe termen scurt, mediu şi lung, precum şi tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi că au permis să se ajungă, prin lipsa personalului, la punerea în pericol a activităţii de producere a energiei electrice şi termice în cadrul termocentralei", se arată în documentul transmis ministrului Energiei.

Citește și: Medicul Emilian Imbri, despre începerea școlii: Ar trebui să se vaccineze profesorii doar ca să fie siguri că au cu ce să se apere

Totodată, sindicatul susţine că o parte dintre angajaţii termocentralei ar fi beneficiat de majorări salariale, în condiţiile în care unitatea nu ar fi plătit, din martie anul trecut, toate drepturile băneşti ale personalului existent.

În plus, Sindicatul Solidaritatea Hunedoara solicită promovarea unui act normativ care să cuprindă măsuri de protecţie socială a salariaţilor Complexului Energetic Hunedoara (CEH) în caz de faliment sau de restructurare a societăţii.

Termocentrala Mintia face parte din CEH alături de termocentrala de la Paroşeni şi de minele de huilă Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.