Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliștii din Poliție au EXPLODAT - Scrisoare către Iohannis și Dăncilă pentru ELIMINAREA împuternicirii obedienților în funcții de șefi

www.sokant.ro
politia nu treceti

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) solicită autorităţilor reformarea Poliţiei Române, precum şi modificarea legislaţiei şi întărirea autorităţii poliţistului, în contextul ultimelor evenimente petrecute la nivel naţional la care au participat poliţiştii, conform Agerpres.

"Reforma trebuie începută cu aparatul central al Ministerului Afacerilor Interne, al Inspectoratului General al Poliţiei Române şi terminând cu ultimele posturi de poliţie rurală, cât mai curând posibil. O analiză simplă ne arată că, prin eficientizarea activităţii, simplificarea procedurilor şi reducerea birocraţiei, aproximativ 40% din personalul structurilor suport ar putea fi repartizat în operativ, acolo unde este cea mai mare nevoie de oameni", se arată în scrisoarea deschisă transmisă Preşedinţiei, Guvernului, celor două Camere ale Parlamentul României şi Ministerului Afacerilor Interne.

Sindicaliştii susţin că pentru funcţiile de conducere trebuie organizate concursuri transparente, singurul criteriu important fiind acela de competenţă. Totodată, în opinia acestora, trebuie eliminate acele desemnări, împuterniciri şi prelungiri în funcţiile manageriale, "a unor oameni obedienţi, puşi acolo pe criterii politice".

"Organizaţia noastră a solicitat în repetate rânduri verificarea evidenţelor cu şefii din Poliţia Română care beneficiază de auto şi şofer de serviciu, considerând că mulţi dintre ei pot conduce singuri maşinile iar alţii pot utiliza autoturismele personale, aşa cum o fac simplii poliţişti. Totodată trebuie clarificată şi organizarea poliţiei din mediul rural unde avem în prezent şi secţii şi posturi de poliţie fără o eficienţă maximă, cu funcţii multe şi lucrători puţini. Programul de lucru al poliţiştilor este foarte important, acesta trebuie să fie bine structurat, cu timp suficient de refacere a capacităţii de muncă, timp liber corespunzător, acordat după consultarea oamenilor, deoarece numai aşa putem obţine un randament maxim", se arată în document transmis autorităţilor de către Iulian Surugiu, preşedinte fondator al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie.

În ceea ce priveşte schimbarea legislaţiei, reprezentanţii SNAP susţin că atât Legea nr. 360 privind Statutul Poliţistului, cât şi Legea nr. 218 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române sunt din anul 2002, în timp ce Legea nr. 17 privind regimul armelor de foc şi a muniţiilor care datează din anul 1996.

Sindicaliştii afirmă că statutul Poliţistului a fost modificat în repetate rânduri, dar acest fapt nu este suficient, solicitând schimbarea sau actualizarea legii în totalitate dar şi introducerea în lege a Ghidului Carierei Poliţistului.În paralel, trebuie adoptat un set de legi menite să întărească autoritatea poliţistului român pe de o parte şi siguranţa cetăţeanului pe de altă parte, cu prevederi clare şi sancţiuni cât mai dure, pentru a descuraja orice om rău intenţionat şi certat cu legea.

"Evoluţia societăţii şi cerinţele actuale fac ca reformarea poliţiei şi schimbarea legislaţiei să fie o necesitate, asta dacă ne dorim o poliţie performantă de care să beneficieze cetăţenii cinstiţi ai acestei ţări, fără evenimente nefericite, ca cele pe care le cunoaştem cu toţii, în care poliţiştii au fost ultragiaţi sau chiar ucişi la datorie. Numai împreună cu ajutorul dumneavoastră putem să facem reformă în Poliţia Română, să stopăm abuzurile, astfel încât cetăţenii să aibă parte de un servciu poliţienesc de calitate", concluzionează preşedintele fondator al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie în documentul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.