Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliştii din Poliţie cer demiterea prefectului după decizia de implicare a poliţiştilor în realizarea anchetelor epidemiologice

ziaruldeiasi.ro
politisti-protest

Sindicaliştii din Poliţie cer demiterea prefectului judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, după o decizie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) privind implicarea angajaţilor mai multor instituţii publice, inclusiv IJP, în efectuarea anchetelor epidemiologice, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat emis, marţi seară, de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), prin decizia CJSU Prahova din 14 februarie referitoare la suplimentarea efectivului de personal al Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI) Prahova pentru colectarea datelor în vederea întocmirii anchetelor epidemiologice din judeţ, aceste anchete sunt efectuate "de-a valma" de către persoane care nu au pregătire de specialitate în acest sens.

"Practic, poliţiştii IPJ Prahova, planificaţi în serviciu la CJSU Prahova, sunt obligaţi să îndeplinească ilegal atribuţii care intră clar în sfera de competenţe a angajaţilor din cadrul DSP. Înţelegem obedienţa politică a domnului comisar şef Preda Ginel care speră să fie titularizat pe post, căruia, dacă cele de mai sus se confirmă, ar trebui să-i înceteze imediat desemnarea pe funcţia de inspector şef al IPJ Prahova şi să fie declanşată cercetarea prealabilă împotriva acestuia de către IGPR", arată sursa citată.

SNPPC face referire la deficitul de personal din structurile de poliţie, explicând că "fiecare poliţist luat de pe stradă înseamnă şanse mai mari ca strada să fie ocupată de infractori".

"Pe această cale, solicităm ministrului Lucian Bode să dispună încetarea acestei practici ilegale, dăunătoare sănătăţii şi siguranţei publice. A mai rămas să fim dotaţi cu stetoscop, parafă, doze de vaccin... Prim-ministrul României trebuie să revoce de îndată prefectul judeţului Prahova, care iată poate dispune după bunul plac în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu astfel de aberaţii cu girul şefilor de arme judeţeni", se menţionează în comunicat.

În data de 15 februarie, Prefectura Prahova a anunţat că în cadrul CJSU s-a decis suplimentarea efectivului de personal al Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI) Prahova pentru colectarea datelor în vederea întocmirii anchetelor epidemiologice din judeţ.

Astfel, personalul CJCCI a fost suplimentat pentru o perioadă de 10 zile cu salariaţi din cadrul Prefecturii, Consiliului Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Bazei 2 Logistică "Valahia"şi Gărzii de Mediu.

"Activitatea de colectare a datelor în vederea întocmirii anchetelor epidemiologice se va desfăşura începând de astăzi, până pe 25 februarie 2022 în intervalul 08,00- 16,00, cu un număr de 15 persoane îndrumate de către un medic specialist, în cadrul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Prahova de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova din Strada Rudului, nr. 96", precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.