DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Sindicaliştii FSLI Petrol Energie au pichetat unul dintre sediile grupului GSP

Grup Servicii Petroliere
GSP logo Grup servicii petroliere

Membrii Federaţiei Sindicatelor Libere şi Independente Petrol Energie (FSLI) au pichetat joi unul dintre sediile grupului de firme GSP, revendicând, în prima acţiune în stradă, respectarea drepturilor despre care sindicaliştii afirmă că au fost încălcate constant şi flagrant în ultimele 12 luni de la transferul de la OMV Petrom la contractorul GSP Offshore.

Participanţii la pichetare au solicitat respectarea drepturilor din Contractul Colectiv de Muncă (CCM) de la data transferului, cerând respectarea legii şi rezolvarea imediată a tuturor disfuncţionalităţilor, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Fotografie de ultim moment! Marcel Vela, imagine cu leul apărut în videoclipul lui Dani Mocanu

Potrivit unui comunicat al FSLI Petrom Energie, remis joi seara AGERPRES, protestul vine în continuarea numeroaselor activităţi întreprinse de reprezentanţii Federaţiei, precum notificarea angajatorului, încercarea de a rezolva situaţia pe cale amiabilă în întâlnire comună propusă de sindicat, formularea mai multor adrese către Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa sau transmiterea unui memoriu către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

"Cu toate că OMV Petrom avea cunoştinţă de problemele angajaţilor transferaţi la GSP Offshore, a fost nevoie să se declanşeze proteste de stradă, să se trimită comunicate de presă şi o scrisoare deschisă pentru ca reprezentanţii conducerii OMV Petrom să notifice contractorul GSP Offshore cu privire la respectarea drepturilor angajaţilor. Cam târziu, spunem noi, dar mai bine mai târziu decât niciodată! Acţiunea desfăşurată astăzi (joi, n.r.) este primul protest în stradă din programul de manifestaţii publice care vor avea loc în mai multe locaţii care vor fi anunţate din timp. Întregul program de proteste este adaptat reglementărilor legale şi recomandărilor generate de contextul creat de pandemia COVID-19, protecţia şi siguranţa participanţilor fiind prioritare", se menţionează în comunicat.

Pe de altă parte, marţi, Grup Servicii Petroliere a respins acuzaţiile reprezentanţilor FSLI Petrol Energie pe care le-a calificat drept "denigratoare" şi a afirmat că majoritatea acestora sunt supuse atenţiei justiţiei/

"GSP respinge cu fermitate acuzele denigratoare din scrisoarea deschisă (a FSLI Petrol Energie n.r.), menite să dezinformeze şi să mintă opinia publică, într-un mod grosolan. Majoritatea acestor enormităţi sunt supuse atenţiei justiţiei, demers în care intenţionăm să demonstrăm, fără urmă de îndoială, inclusiv reaua credinţă a detractorilor noştri", au menţionat reprezentanţii GSP, conform unui drept la replică transmis, marţi seara, AGERPRES.

Citește și: Raluca Turcan, un nou val de critici dure la adresa PSD: ‘A lăsat Guvernul PNL fără mijloace legale de protecție a sănătății publice’

OMV Petrom a anunţat, miercuri, că a notificat GSP în legătură cu aşteptările pe care le are în ceea ce priveşte rezolvarea plângerilor angajaţilor şi respectarea drepturilor acestora.

"Am luat notă de scrisoarea deschisă a FSLI Petrol-Energie despre plângerile angajaţilor GSP. Am notificat contractorul GSP în legătură cu aşteptările noastre ca această situaţie să se rezolve repede şi ca drepturile angajaţilor să fie respectate. Ca beneficiar al serviciilor, ne preocupă aceste dificultăţi şi ne aşteptăm ca diferendele să fie rezolvate şi ca activităţile să fie furnizate, în continuare, într-o manieră adecvată, cu respectarea integrală a Contractului Cadru pentru Servicii Integrate", au precizat reprezentanţii OMV Petrom.

Federaţia Sindicatelor Libere şi Independente Petrol-Energie reuneşte pe baza liberului consimţământ Sindicatele Libere Independente, Asociaţiile şi Ligile cu caracter apolitic din cadrul Industriei Petroliere din România, care au dobândit în prealabil personalitate juridică şi care se angajează să respecte Statutul Federaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.