Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliștii Sanitas ACUZĂ o ILEGALITATE a Ministerului Muncii, după DEMITEREA Guvernului Cîțu: Spitalele fără LICENȚĂ nu primesc stimulente de risc

protest sanitas

Sindicaliştii Sanitas s-au întâlnit cu reprezentanţii Ministerului Muncii, după ce a fost formulată o opinie juridică prin care toate centrele care nu au fost licenţiate în perioada stării de urgenţă sunt excluse de la plata stimulentului de risc. Sindicaliştii au transmis că acest lucru contravine atât legii, cât şi Ordinului Ministrului Muncii nr. 665/2021, scrie News.ro.

”Reprezentanţii Federaţiei SANITAS au avut o întâlnire cu domnul Secretar de stat Peter Makai din cadrul Ministerului Muncii. Am solicitat această întrevedere pentru că în cadrul Ministerului Muncii a fost formulată o opinie juridică transmisă către A.N.P.I.S. prin care toate centrele care nu au fost licenţiate în perioada stării de urgenţă sunt excluse de la plata stimulentului de risc”, au transmis, marţi, reprezentanţii Sanitas.

Potrivit acestora, acest lucru contravine atât legii care reglementează acordarea stimulentului angajaţilor care au fost carantinaţi în perioada stării de urgenţă, cât si Ordinului Ministrului Muncii nr. 665/2021. ”Am căzut de acord asupra faptului că Ministerul Muncii va emite instrucţiuni noi care vor clarifica acordarea stimulentului pentru toate centrele care în perioada stării de urgenţă aveau aviz de înfiinţare, licenţă, sau plan de reorganizare aprobat”, au precizat sindicaliştii.

Aceştia au mai afirmat că o altă temă de discuţie a fost asigurarea finanţării pentru funcţionarea unităţilor de asistenţă socială până la finalul acestui an. ”Deşi reprezentanţii Ministerului Muncii au introdus în discuţie responsabilitatea co-finanţării de către autorităţile locale, Federaţia SANITAS a solicitat identificarea unor soluţii concrete şi urgente pentru a evita sincopele de finanţare”, au mai precizat sindicaliştii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.