Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliștii SANITAS nu sunt de acord cu răgazul solicitat de Guvern: miercuri grevă japoneză, iar joi va picheta sediul Palatului Victoria

Sanitas
Sanitas

Membrii Federaţiei Sanitas vor declanşa miercuri greva japoneză iar joi vor picheta Guvernul nemulţumiţi de prevederile Ordonanţei care a legiferat acordarea unei majorări salariale doar pentru anumite categorii de salariaţi şi doar cu 1/4 din diferenţa salariului de bază pe anul 2022 faţă de salariul de bază actual.

Reprezentanţii federaţiei sindicale au discutat, luni, la Palatul Victoria, cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Muncii, Marius-Constantin Budăi, şi şeful cancelariei prim-ministrului, Mircea Abrudean, pe tema Legii salarizării.

"Din păcate, întâlnirea a avut loc după adoptarea celebrei Ordonanţe "trenuleţ" care a legiferat acordarea unei majorări doar pentru anumite categorii de salariaţi şi doar cu 1/4 din diferenţa salariului de bază pe anul 2022 faţă de salariul de bază actual. Federaţia SANITAS a solicitat: salarii de bază pentru toţi salariaţii din Sănătate şi Asistenţă socială la nivelul anului 2022; sporuri plătite pentru toţi salariaţii la nivelul salariilor de bază aferente anului 2022", se arată în comunicatul Federaţiei transmis AGERPRES.

Potrivit sindicaliştilor din sănătate, Guvernul a solicitat un răgaz de 120 de zile, timp în care să întocmească un nou calendar pentru aplicarea integrală a Legii 153/2017.

"Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas întrunit la ora 15:00 în sesiune extraordinară a analizat situaţia creată de OUG nr. 130/17 decembrie 2021, a luat act de declaraţiile miniştrilor prezenţi astăzi (luni, n.r.) la întâlnire şi a hotărât ca fiind inacceptabile atât prevederile OUG nr. 130/2021 cât şi intenţia Guvernului de a tărăgăna la nesfârşit acordarea creşterilor salariale prevăzute de Legea 153/2017, motiv pentru care a hotărât: începând de miercuri, 22 decembrie, declanşarea "grevei japoneze" cu purtarea banderolei albe sau a însemnelor Sanitas de către toţi membri noştri de sindicat afectaţi de O.U.G. 130, pe termen nelimitat; începând de miercuri, 22 decembrie, convocarea prin intermediul Uniunilor Judeţene CNSRL - Frăţia a comisiilor de dialog social de la nivelul prefecturilor judeţene; pichetarea Guvernului României, joi 23 decembrie 2021", se precizează în comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.