Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliștii sar la GÂTUL Guvernului Orban: 'Tărierea de 23% de la Sănătate este dramatică. Tot sistemul, afectat'

jurnalul.ro
protest sanatate

Prim-vicepreședintele Sanitas, Iulian Pope, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că Guvernul taie bugetul Sănătății cu un „procent dramatic”, respectiv de 23 la sută, el subliniind că tot sistemul va fi afectat de această masură a Executivului.

„În condițiile în care toate țările europene alocă resurse mai mari pentru sănătate, România, deși se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană la alocații bugetare pentru sănătate scade bugetul dramatic, cu aproape 23 la sută bugetul pentru anul 2020. Indiferent de unde vor fi tăiați acești bani, va fi afectat tot sistemul, indiferent că vorbim aici de medicamente, fie că vorbim de programe naționale de investiții sau de drepturile salariale ale angajaților, niciuna dintre variante nu este convenabilă. Să nu uităm că Guvernul Orban a promis accelerarea procesului de construcție a a sialelor regionale, unde trebuie bani importanți”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Iulian Pope.

Citește și: Cum justifică Ludovic Orban reducerea de bani de la Sănătate: 'Satisface necesitățile'

Sindicalistul mai spune că anul viitor va fi un buget mai mic față de 2019, în condițiile în care anul acesta nu au fost suficienți bani.

În ceea ce privește alocarea de bani mai mulți în alte direcții, Pope este de părere că „asta este România în care trăim astăzi. Toate serviciile militarizate vor avea bugete mai mari, înțelegerea cu NATO a fost păstrată și MApN va avea 2% din PIB. Cred că ține de prioritățile Guvernului, dacă așa înțelege, că Sănătatea trebuie să aibă mai puțini bani, cu 23 la sută, și serviciile să primescă în plus”, declară Pope.

Citește și: Cum se împart banii pentru miniștrii Cabinetului Orban! De unde se taie (Proiect Buget 2020)

Sindicaliustul mai spune că este prematur să discute despre proteste la începutul anului viitoar, dar nu le exclude.

Ministerul Finanțelor Publice a publicat marți bugetul pentru anul 2020 care prevede ca Bugetul Ministerului Sănătății să fie redus cu 22,8% față de 2019, la 11,48 miliarde de lei în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.