Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatul actorilor americani a elaborat primele standarde pentru coordonarea filmării scenelor de sex din filme

click sanatate
contact sexual

Sindicatul actorilor americani a elaborat primele standarde pentru coordonarea filmării scenelor de sex din filme, arată Associated Press, anunță MEDIAFAX

Sindicatul care reprezintă actorii de film și realizatorii de televiziune a elaborat o serie de recomandări și condiții pe care le pot urmări persoanele care au sarcina de a supraveghea filmarea scenelor care includ sex sau nuditate. Scopul demersului este acela de a combate hărțuirea sexuală pe platourile de filmare.

Citește și: Opinie: Pentru ce a fost atacat Tudor Gheorghe?

Principiile definite de Sindicatul Actorilor Americani (SAG-AFTRA) oferă o serie de coordonate care pot fi folosite de așa numiții ”coordonatori de intimitate” în cazul producțiilor și al actorilor care se confruntă cu scene mai delicate.

Potrivit noilor recomandării coordonatorii de intimitate ar trebui să aibă întâlniri în faza de pre-producție cu producătorii, regizorii și scenariștii pentru a stabili exact ce grad de nuditate este necesar pentru anumite scene și în ce fel ar trebui să fie simulat actul sexual. De asemenea, aceleași persoane trebuie să vorbească separat și cu actorii pentru a stabili cu ce sunt de acord aceștia și ce limite au stabilit.

“Aceste instrucțiuni și proceduri vor face din coordonatorii de intimitate o prezență obișnuită în echipa de producție și vor asigura siguranța membrilor SAG-AFTRA”, a arătat președintele sindicatulu, Gabrielle Carteris.

Citește și: Nume grele!Fostul șef de cabinet al premierului Adrian Năstase, Remus Truică , așa-zisul prinț Paul Al României, avocatul Robert Roșu și afaceristul Dan Andronic, implicați într-un dosar readus la lumină de DNA

Potrivit instrucțiunilor, coordonatorii trebuie să verifice ”articolele vestimentare de pudoare” (“modesty garments”) și recuzita folosită pentru a simula actul sexual în timpul filmării și să cunoască în ce fel concep regizorii acest gen de scene în moduri care să le facă în același timp credibile și să nu atingă demnitatea ori siguranța actorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.