Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatul agenţilor vamali şi de imigraţie ai SUA nu îl acceptă ca șef pe protejatul lui Trump, Ronald Vitiello, pe care îl acuză de rasism

cloudfront.net
trump-donald

Un important sindicat al agenţilor vamali şi de imigraţie ai SUA a cerut marţi Senatului să blocheze confirmarea în fruntea agenţiei federale pentru imigraţie şi vămi (ICE) a lui Ronald Vitiello, care a fost nominalizat de preşedintele Donald Trump, argumentând că acesta a făcut de-a lungul timpului comentarii rasiste şi controversate, relatează Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vești bune! Femeile nu vor mai plăti impozit- Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească

Consiliul naţional din ICE, reprezentând peste 7000 de agenţi, l-a susţinut pe Donald Trump în campania prezidenţială din 2016, dar preşedintele sindicatului, Chris Crane, susţine într-o scrisoare adresată conducerii comisiei pentru securitate internă din Senat că alesului lui Trump pentru şefia ICE îi lipsesc "capacitatea de judecată şi profesionalismul necesar pentru a conduce o agenţie federală".

Comisia senatorială urmează să supună la vot miercuri candidatura lui Vitiello, care dacă va fi aprobată va trebui ulterior votată şi în plenul Senatului.

Vitiello a devenit director interimar al ICE vara trecută, la scurt timp după ce Trump a pus capăt controversatei politici de separare a copiilor imigranţi de părinţii lor, la graniţă. La audierea de confirmare în funcţie din noiembrie el a refuzat să excludă revenirea la această politică.

Este pentru prima dată când acest sindicat se opune deschis unei nominalizări făcute de şeful statului, menţionează Reuters, care mai aminteşte că în campania prezidenţială din 2016, când l-a susţinut pe Trump, Consiliul naţional din ICE a făcut opinie separată de organizaţia mamă, Federaţia americană a angajaţilor guvernamentali.

Ronald Vitiello a propus într-o postare în social media ca Partidul Democrat să fie redenumit "NeoKlanist", în referire la Ku Klux Klan, iar în alta l-a comparat pe Trump, la vremea respectivă candidat la preşedinţie, cu un personaj de benzi desenate, Dennis the Menace.

În acel moment, Vitiello apărea în poza din contul de Twitter în uniforma patrulelor de frontieră, iar potrivit lui Chris Crane astfel de comentarii sunt neconforme codului de conduită din Ministerul securităţii interne.

Oficialii ICE nu au comentat deocamdată scrisoarea, dar în noiembrie anul trecut, când Crane a ridicat aceeaşi problemă, înainte de audierea de confirmare a lui Vitiello, agenţia a negat mare parte din aceste acuzaţii, iar alesul lui Trump le-a declarat legislatorilor la audiere că mesajul pe care l-a difuzat pe Twitter despre Partidul Democrat a fost o greşeală.

"Am încercat să fac o glumă", a spus atunci Vitiello, explicând că a crezut că mesajul este privat şi nu public şi că îl regretă profund.

Dacă opoziţia sindicatului va reuşi să blocheze instalarea lui Vitiello în funcţie depinde de răspunsul republicanilor, or aceştia deţin 53 de locuri în Senat, iar pentru aprobarea unei nominalizări este nevoie doar de o majoritate simplă în Camera cu 100 de locuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.