Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatul Ford a semnat un nou Contract colectiv de muncă

Ford-Craiova

Conducerea Sindicatului Ford a semnat recent noul Contract colectiv de munca pentru 2016-2017 dupa ce au fost consultati toti membrii de sindicat în acest sens. Potrivit noului Contract colectiv de munca, în urma negocierilor cu patronatul, nivelul veniturilor salariale totale ar urma sa fie aproape la nivelul celor de anul trecut, propunere care i-a nemultumit initial pe reprezentantii sindicatului în comisia de negociere.

Ovidiu Cioroianu, presedintele Sindicatului Ford Automobile Craiova, a declarat, luni, pentru AGERPRES, ca noul Contract colectiv de munca a fost semnat si înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca. 'Chiar daca avem nemultumirile noastre, contractul a fost semnat si înregistrat la ITM. Nimeni nu este fericit, dar aceasta este situatia pe piata muncii din zona', a aratat liderul sindical.

Întrebat daca se preconizeaza si în acest an perioade se somaj tehnic pentru o parte a angajatilor fabricii, el a afirmat ca acestea nu sunt excluse. 'Nu cred ca piata auto va cere atâtea masini câte putem sa producem noi', a spus Cioroianu.

Sindicatul Ford a încheiat, la finalul lunii ianuarie, negocierile pentru noul Contract colectiv de munca pentru 2016-2017 care prevede ca nivelul veniturilor salariale totale sa fie aproape la nivelul celor de anul trecut.

Oficialii Ford au declarat la acel moment ca sprijina anumite modificari ale Contractului colectiv de munca, menite sa ajute fabrica de la Craiova sa devina mai competitiva si mai eficienta. 'Compania noastra sprijina anumite modificari cheie ale Contractului colectiv de munca, menite sa ajute fabrica de la Craiova sa devina mai competitiva si totodata mai eficienta. Aceste modificari corecte si oneste pe care compania noastra le-a prezentat Sindicatului sunt destinate sa plaseze fabrica de la Craiova într-o pozitie puternica în ceea ce priveste viitorul sau în sistemul global de productie Ford. Fabrica de la Craiova este una dintre cele mai moderne facilitati de productie pe care Ford le detine în Europa, fiind dotata cu tehnologie de ultima generatie în care s-a investit peste 1 miliard de Euro. Suntem încrezatori ca împreuna cu Sindicatul si cu ajutorul angajatilor nostri vom face tot ceea ce putem pentru a atrage un volum de munca suplimentar si securiza totodata noi oportunitati de afaceri pentru Ford Craiova', au afirmat reprezentantii firmei amintite, într-o declaratie de presa.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.